Nevşehir’de 2 gündür kayıp olarak aranan A.N., dolandırılmak üzereyken jandarma ekipleri tarafından bulundu. Çat beldesinde yaşayan A.N.'den haber alamayan yakınları, durumu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.
Ekiplerin yaptığı arama ve inceleme sonucunda, A.N.'nin kaybolmadığı ve dolandırıcılar tarafından yakınlarıyla iletişim kurmasının engellendiği tespit edildi. Dolandırıcılar, mesajlaşma uygulaması üzerinden sahte yakalama emri göndererek A.N.'yi hedef almıştı.
Jandarma, A.N.'nin bankamatik üzerinden dolandırıcılara para göndermeyi planladığı bilgisini aldı. Paranın transferi gerçekleşmeden A.N.'ye ulaşan ekipler, genç bireyi dolandırıcılara 160 bin lira ve bir miktar altını vermeden kurtardı.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.
Nevşehir'de 2 gündür kayıp olarak aranan kişi, dolandırılmak üzereyken jandarma ekiplerince bulundu.