DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.855.536,61 -0,04%

Netanyahu'dan Filistin Devleti Uyarısı: İngiltere'ye Tehdit Oluşturabilir

İsrail Başbakanı Netanyahu, kurulacak Filistin devletinin İngiltere için tehdit oluşturabileceğini savundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2025 23:00
Güncelleme Tarihi: 29.07.2025 23:00

Netanyahu'dan Filistin Devleti Uyarısı: İngiltere'ye Tehdit Oluşturabilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kurulması planlanan bir Filistin devletinin, İsrail'in belirli koşulları yerine getirmemesi ve Gazze’de ateşkesi kabul etmemesi durumunda İngiltere'ye gelecekte tehdit oluşturacağını ileri sürdü.

Netanyahu'nun bu açıklaması, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan bir duyuruda yer aldı. Açıklamada, Gazze'de 60 bin Filistinlinin ölümüne neden olan olayların İsrail'i 'kurban' konumuna düşürdüğü iddia edildi.

Netanyahu, İngiltere’nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Filistin devletini tanıma yönünde atacağı adımın Hamas'ı ödüllendirmek anlamına geleceğini savundu. Bu bağlamda, Kurulacak bir Filistin devletinin sadece İsrail için değil, İngiltere için de tehdit oluşturabileceği uyarısını yaptı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, eylülde gerçekleştirilecek BM Genel Kurulu'nda, İsrail'in belirli koşulları yerine getirmemesi ve Gazze’de ateşkesi kabul etmemesi halinde Filistin devletini tanıyacaklarını duyurmuştu. Aynı şekilde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da 24 Haziran'da, eylül ayındaki BM Genel Kurulu'nda bu konuyu resmen gündeme getireceğini belirtmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı