Narin Güran Davasında Gelişmeler
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine yönelik müebbet hapis cezası talep edilen dava kapsamında, 22 kişi hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı. İlk duruşma 7 Kasım'da gerçekleşecek.
Davanın Arka Planı
Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan küçük Narin'in, 8 Eylül tarihinde Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı. Olayla ilgili tutuklu dört sanık, amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanacak.
Mahkeme Kararları
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar hakkında verilen tutukluluk halinin devamına ilişkin gerekçelerde, somut delillerin varlığı nedeniyle tutuklanma nedeninin geçerli olduğuna ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağına dikkat çekti.
Duruşma İle İlgili Detaylar
Baba Arif Güran'ın "müşteki" olarak katılacağı duruşmaya, tutuklu sanıkların da bulunduğu 21 kişi "tanık" sıfatıyla zorla getirilecektir. Duruşmanın saatinin 09.00 olarak belirlendiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu'nun da "müşteki kurum" olarak davet edildiği bildirildi.