Antalya'da sağanak sonrası hasar tespit çalışmaları ve gece boyu süren müdahale

14 Ekim sağanağının ardından Antalya'da 478 personel, 357 araçla yürütülen müdahalede altyapı, tarım ve ulaşımda hasar tespitleri sürüyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 12:39
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 12:49

Antalya'da sağanak sonrası hasar tespit çalışmaları ve gece boyu süren müdahale

Antalya'da koordineli müdahale ve hasar tespiti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışın ardından valilik koordinasyonunda yürütülen çalışmalara destek verdi. Sahada 478 personel ve 357 araç ile görev yapan ekipler, öncelikle şehir merkezleri ve doğu ilçelerinde oluşan su baskınlarına anında müdahale etti.

Gece boyu süren çalışmalar:

Büyükşehir ekipleri, yağışın ilk anından itibaren sahada bulunarak alt geçitlerde su tahliyesi, tıkanan yağmur suyu giderlerinin açılması ve yolları kapatan kum ile çakılların temizlenmesi gibi acil müdahaleleri gerçekleştirdi. Müdahaleler, Antalya Valiliği koordinasyonunda, ilgili tüm daire başkanlıklarının katılımıyla yürütüldü.

Çalışmalara katılan birimler arasında Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ASAT ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bulunuyor.

Demre ve merkez ilçelerde öncelikli müdahaleler:

Sağanaktan özellikle etkilenen Demre ilçesinde ekipler yoğun bir çalışma yürüttü. Sel suları nedeniyle kapanan Kapaklı, Çevreli ve Sahilkılıçlı yolu, Büyükşehir ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede trafiğe açıldı. Çevreli Mahallesi'ndeki sera ve konutlarda oluşan zararların tespiti için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri sahada tutanak ve kayıt çalışmalarına başladı.

Antalya merkezinde ise Muratpaşa, Kepez ve Aksu ilçelerinde cadde ve bulvarlarda biriken yağmur suları, ASAT ile Atık Yönetimi ve İşletmeler Şube Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahaleleriyle temizlendi.

Tarım alanlarında hasar tespitleri:

Manavgat ilçesinde de zarar gören üretim alanlarında incelemeler yapıldı. Manavgat Yavrudoğan Mahallesi'nde 381 dekar tarım alanında dolu nedeniyle zarar görüldü. Ayrıca Manavgat Taşağıl Mahallesi Mihrap Mevkii'nde 13 Ekim Salı günü çıkan hortum afeti sonucu toplam 10 bin 540 metrekare sera alanında hasar oluştu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, zarar gören alanları yerinde inceledi ve kayıt altına aldı.

Büşra Özdemir ise çalışmalarla ilgili olarak, Meteoroloji uyarısına atıfta bulunarak şu değerlendirmede bulundu: ’Yağışın ardından hasar tespit çalışmalarına hızla başladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz.’

Başkan Vekili ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ’sarı kodlu’ uyarısının ardından ekiplerin gece boyunca su baskınları ve mahsur kalma ihbarlarına müdahale ettiğini, alt geçitlerde su tahliyesi ve tıkanan giderlerin açılması işlemlerinin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Belediye ekipleri, sahadaki çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde hasar tespit raporlarının valilikle koordine edilerek ihtiyaç duyulan desteklerin planlanacağını bildirdi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜN AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRAN ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ARDINDAN...

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜN AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRAN ŞİDDETLİ YAĞIŞIN ARDINDAN ANTALYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA YÜRÜTÜLEN MÜDAHALE ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.