DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
49,93 -0,14%
ALTIN
5.962,13 0,17%
BITCOIN
3.772.286,09 -0,13%

Namık Kemal doğumunun 185. yılında Tekirdağ'da anıldı

Türk Edebiyatı'nın 'Vatan Şairi' Namık Kemal, doğumunun 185’inci yılında Tekirdağ'da tören, sergi ve konuşmalarla anıldı.

Yayın Tarihi: 21.12.2025 23:39
Güncelleme Tarihi: 21.12.2025 23:45

Namık Kemal doğumunun 185. yılında Tekirdağ'da anıldı

Namık Kemal Tekirdağ'da anıldı

Türk Edebiyatı'nın "Vatan Şairi" Namık Kemal, doğumunun 185'inci yılında Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Namık Kemal Anıtı'ndaki tören

Namık Kemal Anıtı önünde gerçekleştirilen programda, Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Namık Kemal Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve beraberindeki heyet Namık Kemal Evi'ni ziyaret etti.

Kültür Merkezi programı ve sunum

Anma programı, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde devam etti. Program kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaya, Namık Kemal'in hayatı, edebi kişiliği ve Türk düşünce hayatına katkılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fotoğraf sergisi ve katılımcılar

Etkinlikte, Namık Kemal'in eserleri ile hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Programa Vali Recep Soytürk ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aytuğ Yörüyüş, Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Güngör, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

PROGRAMA, VALİ RECEP SOYTÜRK'ÜN YANI SIRA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER...

PROGRAMA, VALİ RECEP SOYTÜRK'ÜN YANI SIRA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CANDAN YÜCEER, GARNİZON KOMUTANI TUĞGENERAL AYTUĞ YÖRÜYÜŞ, SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMI MAHMUT NEDİM TUNCER, İL JANDARMA KOMUTANI JANDARMA ALBAY ALİ GÜNGÖR, TEKİRDAĞ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARAKÜÇÜK, KURUM MÜDÜRLERİ İLE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KATILDI.

NAMIK KEMAL ANITI ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMDA, TEKİRDAĞ VALİLİĞİ, GARNİZON KOMUTANLIĞI VE...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.