Nahit Eren yeniden Amed Sportif Faaliyetler Başkanı
Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün yönetim, faaliyet ve denetim raporları oy çokluğuyla ibra edildi. Tek listeyle gidilen seçimde Nahit Eren yeniden kulüp başkanlığına seçildi.
Yeni yönetim kurulu
Nahit Eren başkanlığındaki yönetim kurulunda Seher Akçınar Bayar, Talip Sümbül, Şengül Saruhanoğlu, Mithat Çiftçi, Bengi Berfin Odabaşı Tunca, Nedim Şimşek, Özlem Külahçı Tanaman, Melih Nazlıcan, Narine Narinova, Taha Ülgen, Songül Bayram Alak, Nimet Taş, Mülkiye Yekza İnanır, Önder Çiçek, Emel İzgi Demir, Ahmet Ülmez, Mehmet Reşit Akıl, Ömer Faruk Yıldırım, Kamuran Azizoğlu, Serhat Demir, Mahmut Arslan, Eser Sönmez, Nevzat Günay, Hadi Yakişan, Mustafa Altın, Bişar Duran, Nurettin Yıldız, Amed Uluğ ve Aziz Aslan yer aldı.
Yedek listede yer alan isimler
Yedek listede Ahmet Budakçı, Raperin Akengin, Rıdvan Pavik, İrem İlhan, Adnan Yıldırım, Zozan Erek, Cihan Tuncel, Helin Tapancı, Ferhat Esen, Sidar Şeyhmus Alkan, Mehmet Rıfat Sancar, Mehmet Oruç, Seydil Muhammed Acar, Mehmet Akif Savaş, İbrahim Ülker ve Can Akıl Çelik bulundu.
Başkan Eren'in hedefleri ve çalışmalar
Nahit Eren, konuşmasında kulübün hedeflerini net şekilde ortaya koydu: "Süper Lig'in en genç takımıyız, hedefimiz Avrupa kupalarına gitmek". Eren, bu hedefe ulaşmanın zaman alabileceğini belirterek "Belki bu sezon, belki iki sezon, belki beş sezon sonra" ifadelerini kullandı ve Amedspor'un "Süper Lig'de kalıcı takım olacak" vizyonunu vurguladı.
Eren, ligde 100 yıllık büyük bütçeli kulüplerin bulunduğunu hatırlatarak, kulübün liderliği hedefleyecek şekilde kalıcı olmasının önemine dikkat çekti.
Altyapı, tesis ve kongre kararı
Başkan Eren, kulübün kurumsallaşması gerektiğini belirtti. Stadyumun Süper Lig'e uygun olduğunu, locaların yapım işlerinin başladığını ve futbolcuların kamp amacıyla kaldığı binanın kısa süre içinde tadilata alınacağını açıkladı. Kongrenin gecikmesine ilişkin Eren, mayıs ayında yapılmış olsaydı olağanüstü kongre gerekeceği için sürecin ertelendiğini ve bu nedenle 1 Haziran'a kongre kararı alındığını söyledi.
Transfer ve kamp planları
Kulüp içinde komisyonlar oluşturulduğunu aktaran Eren, transfer çalışmaları için bir havuz ve raporlama mekanizması kurulduğunu belirtti. Genel Kurula saygı nedeniyle resmi temasların ertelendiğini, ancak yeni yönetimle birlikte teknik heyet, sportif direktör ve futbolcu konularında hazırlanan raporlarla derhal çalışmalara başlanacağını ifade etti.
Eren, kamp programıyla ilgili olarak 5 Temmuz itibarıyla kampa gidileceğini, kamp yerinin komisyonlar tarafından belirlendiğini ve sözleşmelerin imzalandığını söyledi. Transferlerin büyük bir kısmının 5 Temmuz itibarıyla tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
Konuşmasının sonunda Eren, göreve layık gördükleri için destek verenlere teşekkür etti.
Kongreye katılanlar ve kapanış
Kongrede Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile taraftar grupları konuşma yaptı. Toplantı, aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
SÜPER LİG'İN YENİ EKİBİ AMED SPORTİF FAALİYETLER KULÜBÜ'NDE BAŞKAN AV. NAHİT EREN GÜVEN TAZELEDİ. EREN, "SÜPER LİGİN EN GENÇ TAKIMIYIZ, HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARINA GİTMEK" DEDİ.