yönetim değişikliği ve kısa vadeli sonuçlar:
TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka, sezon başında Burhanettin Basatemür yönetimiyle şampiyonluk hedefiyle yola çıkmıştı. Ancak dört haftada alınan olumsuz sonuçların ardından Basatemür ile yollar ayrıldı ve takımın başına Zafer Uysal getirildi. Uysal yönetiminde yeşil-kırmızılı ekip lig ve kupada çıktığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak önemli bir çıkış yakaladı.
Teknik direktör Uysal, göreve geldiklerinde takımın ligde yalnızca 2 puanı olduğuna dikkat çekti ve "Eksi 10’dan bu noktaya geldik" değerlendirmesiyle oyuncuların sahaya yansıyan reaksiyonunu vurguladı. Puanların iyiye gittiğini ancak ekibin henüz istenen seviyede olmadığını söyleyerek çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
antrenman öncelikleri ve oyun anlayışı:
Uysal, sezon başındaki eksiklikleri kapatmaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirtti. Takım savunması, topun arkasına geçme ve doğru pozisyon alma üzerine yapılan antrenmanların sahaya olumlu yansıdığını söyledi. Ayrıca kapalı savunmalara karşı yaptıkları şut çalışmalarının rutin antrenmanların bir parçası olduğunu vurguladı; uzaktan gelen gollerin buna özel bir uygulama olmadığına dikkat çekti.
Teknik adam, ara pasları, savunma arkasına koşuları ve kenar ortalarını birlikte çalıştıklarını, bu çalışmalar sayesinde oyuncuların potansiyellerini ortaya koyup özgüven kazandığını ve oyundan daha fazla keyif aldıklarını anlattı. Uysal, sahadaki oyundan alınan keyfin tribünde de karşılık bulduğunu belirterek bunun takımı olumlu etkilediğini söyledi.
erol'un dönüşü ve kadro yönetimi:
Takımın kadro yapısına dair konuşan Uysal, Erol'un sezon başındaki hazırlık maçlarında forma giydiğini ve antrenmanlarda yer aldığını hatırlattı. Uzun bir aranın ardından cezasının bitmesiyle takıma dönecek olan Erol için "ilk etapta forma vermeyebiliriz ama ilerleyen süreçte ondan yararlanacağız" ifadelerini kullandı. Uysal, şu an sahada forma giyen oyuncuların iyi performans gösterdiğini ve takımın yükselen bir ivme yakaladığını ekledi.
önümüzdeki maçlar ve taraftar beklentisi:
Karşıyaka'nın programında öncelikle Biga, ardından Gemlik maçları bulunuyor. Uysal, süreci "iki veya üç maçlık dönemler halinde değil, maç maç" değerlendireceklerini belirtti ve bütün konsantrasyonlarının Biga maçında olduğunu söyledi. Biga'nın geçen sezon BAL'dan yükselen, dinamik ve mücadele gücü yüksek bir ekip olduğunu; istatistik olarak yaklaşık 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile ilerlediğini hatırlattı.
Ev sahibi avantajını kullanmak istediklerini kaydeden Uysal, beklentilerini net ifade etti: "Biz her maça ayrı ayrı odaklanarak 3 puan almak istiyoruz. Amacımız bütün maçları kazanmak ve lider olmak. Ancak hedefimiz her zaman önümüzdeki maç olacak. Maç maç ilerleyeceğiz." Taraftarlara yönelik ise "sabır değil, destek" talebinde bulundu; iç saha desteğinin takımın mücadele gücünü artırdığını vurguladı.
kupa planı ve gerçekçi hedefler:
Türkiye Kupası'nda da yollarına devam etmek istediklerini söyleyen Uysal, geniş kadronun rotasyon açısından avantaj sağladığını belirtti. Ligde sınırlı süre alan oyuncular ve U19 takımından aldıkları gençleri kupada değerlendirdiklerini anlattı. Uysal, kupada "gidebildiğimiz yere kadar" gitmek istediklerini ifade ederek, kupayı kazanmayı söylemenin gerçekçi olmadığına dikkat çekti ve sahada mücadele ederek sonuçlara göre yol alacaklarını sözlerine ekledi.
KARŞIYAKA TEKNİK DİREKTÖRÜ ZAFER UYSAL