Nablus'ta Gerçekleşen Baskında Bir Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine düzenlediği baskında, Cihad Rafet Katuni isimli bir Filistinli genç yaşamını yitirdi. Filistin resmi ajansı WAFA tarafından bildirilen olay, sabah saatlerinde Nablus'un batısındaki Ayn Mülteci Kampı'nda gerçekleşti.
Baskınlarda Gözaltılar ve Yaralılar
Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Katuni'nin ölümü gerçekleşti. Aynı zamanda, Nablus'un çeşitli mahallelerinde yapılan aramalar sonucunda 3 Filistinli gözaltına alındı.
Dahası, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya kentine de baskın düzenlendi. Burada, kentteki doğu girişinden Mesakiva bölgesine yapılan baskında bir Filistinli yaralandı. Muhammed Feyyumi isimli yaralı, İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı. Olay esnasında sağlık ekiplerinin müdahalelerine de engel olunduğu bildirildi.
Artan Baskınlar ve Gözaltılar
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda önemli bir artış gözlemleniyor.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.