
MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir Seçildi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen MÜSİAD'ın 28. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Bu genel kurulda derneğin yeni dönem yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi.
Asil yönetim kurulu üyeleri Burhan Özdemir, Ahmet Doğan Alperen, Eyüp Uğur, Muhammed Selim Başdemir, Abdulkadir Çınar, Fahrettin Oylum, Yunus Kartal, Selim Sar, Cemal Özen, Hasan Engin Tuncer, Ayşe Akgül Can, Mahmut Sefa Çelik, Ahmet Karakaya, Fatih Altunbaş, Mehmet Hilmi Kağnıcı, Abdullah Bozatlı, Selçuk Kar, Osman Nuri Önügören ve Mağsum Usta'dan oluştu. Burhan Özdemir, önceki dönemde MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı ve MÜSİAD’ın 8. genel Başkanı olmuştur.
“Daha Çok Danışacak ve Daha Çok Çalışacağız”
Burhan Özdemir, genel kurulda bir konuşma yaparak görevin bir makam değil, bir emanet olduğunu belirtti. Zor bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Özdemir, “Ekonomik göstergeler kadar ahlaki değerler de yıpranıyor ve sarsılıyor. MÜSİAD'ı konfor için değil, tamamen sorumluluk için seçtik.” dedi. Yeni yönetimle birlikte daha çok dinleme, danışma ve çalışma hedefinde olduklarını ifade etti.
MÜSİAD Vizyon Belgesi Yayınlanacak
Özdemir, yeni döneme yönelik hazırlıklara değinerek, ilk olarak MÜSİAD Vizyon Belgesi’ni hazırlayıp yayımlayacaklarını ve bu belgede geleceğe dair hedefleri belirteceklerini açıkladı. MÜSİAD'ın yeni dönemde öncelik verilmesi gereken konuları, potansiyel tehditleri ve fırsatları içereceğine dikkat çekti.
MÜSİAD Ticari Yatırım Ajansı Kuruluyor
Bunun yanı sıra Özdemir, MÜSİAD'ın yurt dışındaki iş adamlarının daha etkin olması için MÜSİAD Ticari Yatırım Ajansını kurmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, politika yapıcılarla daha etkin bir iletişim sağlamak amacıyla politika kurulları oluşturulmasını da planladıklarını söyledi.
Önceki Başkan Mahmut Asmalı'nın Veda Konuşması
Önceki dönem MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 3 yıl 8 ay süresince sürdürdüğü görevini devretti ve MÜSİAD’ın 35 yıllık geçmişi ile üyesi olmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Asmalı, MÜSİAD’ın sosyal sorumluluk alanındaki başarılarına dikkat çekerek, yurt dışında 100 noktada MÜSİAD bayrağının dalgalandığını ifade etti.
Burhan Özdemir’in Özgeçmişi
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 1977 yılında doğan Burhan Özdemir, yüksek öğrenimini Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nde tamamladı ve İngiltere'de deprem mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. 2008 yılında Türkiye'ye dönerek OPTİMAL Şirketler Grubu'nu kurdu ve ulusal, uluslararası birçok projede yer aldı. Evli ve dört çocuk babası olan Özdemir, MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkan yardımcılığı görevine seçilmişti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. MÜSİAD Genel Başkanı seçilen Burhan Özdemir, konuşma yaptı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. MÜSİAD Genel Başkanı seçilen Burhan Özdemir, konuşma yaptı.