DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,17 -0,02%
ALTIN
5.957,2 -1,8%
BITCOIN
3.949.838,55 -1,07%

Muş'ta 24 Milyon TL'lik Süt Toplama Merkezi Yatırımı

Muş'ta, hayvancılık sektörüne destek amacıyla 24 milyon TL'lik modern süt toplama merkezi kurulacak.

Yayın Tarihi: 28.01.2025 11:26
Güncelleme Tarihi: 28.01.2025 11:26

Muş'ta 24 Milyon TL'lik Süt Toplama Merkezi Yatırımı

Muş'ta Hayvancılığa Büyük Destek

Muş'ta, hayvancılık sektörüne yönelik büyük bir destek programı hayata geçiriliyor. Vali Avni Çakır'ın liderliğinde, Malazgirt ilçesinde toplam 24 milyon 480 bin TL'lik yatırım ile modern bir Süt Toplama Merkezi kurulacak. Bu proje, özellikle bölgedeki süt üreticileri için önemli bir gelişme sunarak, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmayı ve daha hijyenik süt üretimini hedeflemektedir.

Projenin Detayları

Proje, Muş Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Malazgirt Ziraat Odası Başkanlığı'nın işbirliğiyle, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin ortak finansmanı ile hayata geçiriliyor. Yaklaşık %50 hibe desteği sağlayan bu proje kapsamında, 12 milyon 277 bin 331,07 TL'lik önemli bir bütçe ayrılacak ve günlük 30 ton süt toplanması hedefleniyor. Malazgirt ilçesi Hanoğlu köyünde kurulacak tesisler, projenin toplanma alanı olarak hizmet verecek.

Muş'ta 24 Milyon TL'lik Süt Toplama Merkezi Yatırımı

Çiğ Süt Desteğinin Hedefleri

Yapılan açıklamalara göre, bu destek ile soğutulmuş çiğ süt bilincinin artırılması, kaliteli çiğ süt üretiminin teşvik edilmesi, sokak sütçülüğünün azaltılması ve süt üreticilerinin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor. Ayrıca, sokak sütçülüğünün beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının önüne geçilmesi planlanmaktadır.

Vali Çakır'ın Açıklamaları

Destek programını kamuoyuna duyuran Vali Avni Çakır, “Muş ili, hayvancılık için son derece elverişli bir bölgedir. Küçükbaş hayvancılıkta iyi bir konumdayız ve büyükbaşta da Türkiye’nin en iyi 15 ilinden biriyiz. Ancak süt toplamada hala geliştirmemiz gereken alanlar var.” diyerek projenin önemine dikkat çekti. Malazgirt Süt Toplama Merkezi için sağlanacak hibe desteği ile Muş’un tarımsal potansiyelinin ortaya çıkarılmasının yanı sıra hayvancılıkla refah seviyesinin de yükseleceği ifade edilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Emine Durgun