muhtarlar fenerbahçe meydanı'nda toplandı:
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen sabah sporu etkinliğinde merkez ilçelerde görev yapan muhtarlar Fenerbahçe Meydanı'nda bir araya geldi. Etkinlik, spor eğitmenleri eşliğinde yapılan ısınma hareketleriyle başladı.
Isınmanın ardından muhtarlar, Akdeniz manzarası eşliğinde sahil boyunca yaklaşık 2 kilometrelik parkurta tempolu yürüyüş gerçekleştirdi. Organizasyonun amacı, muhtarları spora teşvik etmek ve hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmaktı.
etkinliğin hedefi ve organizasyon:
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle mahallelerde sporun yaygınlaştırılması ve vatandaşların yürüyüş ile bisiklet kullanımına teşvik edilmesi hedeflendi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin yerel düzeyde farkındalık yaratmada önemli rol oynadığını vurguladı.
yetkin ve muhtarların açıklamaları:
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Soner Yetkin, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "İlk etapta spor dairemizin eşliğinde ısınma hareketleri yaptıktan sonra Mersin’in en güzel sahilinde yaklaşık 2 kilometrelik bir parkurda yürüyüş gerçekleştirdik. Amacımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde daha hareketli, daha yürünebilir ve daha çok bisiklet süren mahalleler oluşturabilmek. Bu kapsamda bizim en büyük paydaşlarımız muhtarlarımızdır. Tüm muhtarlarımızla beraber Mersin’in en güzel sahilinde tüm hemşerilerimizi bisiklet sürmeye ve yürüyüş yapmaya davet ediyoruz."
Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, "Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle muhtar arkadaşlarımızla beraber hem spor hem yürüyüş yaptık. Umarım bu hareketlilik bundan sonra da devam eder. Çok güzel bir sahilimiz var. İnsanlar hem gece hem gündüz rahat rahat yürüyor" ifadelerini kullandı.
Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Okan Önen, "Geleceğimizi, sağlığımızı sporla birlikte yürüterek farkındalık oluşturabiliriz, toplumumuzu spora yöneltebiliriz. İnsanlarımızı sahilimize, belediyemizin bu etkinliklerine davet ediyoruz" derken, Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahalle Muhtarı Gülcan Çelikten etkinlik sayesinde güne güzel başladıklarını belirtti.
Palmiye Mahallesi Muhtarı Yusuf Yegül, Mersin’in spor yapmak için uygun imkanlara sahip olduğunu vurguladı. Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Muhtarı Hatice Yozgat ise sahil şeridinin spor için elverişli olduğunu söyledi. Yenişehir ilçesi Barbaros Mahallesi Muhtarı Cemal Çalışkan da etkinlikten memnuniyet duyduğunu ve kentin doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN SABAH SPORU ETKİNLİĞİNDE MERKEZ İLÇELERDE GÖREV YAPAN MUHTARLAR BİR ARAYA GELDİ.