Muğla'ya gelen yabancı turist sayısında sınırlı gerileme

Yılın ilk 8 ayında Muğla'ya gelen yabancı turist sayısı geçen yıla göre yüzde 6 düştü; İngiltere, 873.680 ile girişlerin yaklaşık yüzde 37'sini oluşturdu.

Yayın Tarihi: 22.09.2026 11:28
Güncelleme Tarihi: 22.09.2026 11:28

Muğla'ya gelen yabancı turist sayısında sınırlı gerileme

Muğla'ya gelen yabancı turist sayısında düşüş

İstanbul ve Antalya'nın ardından en çok yabancı turist ağırlayan iller arasında yer alan Muğla'ya yılın ilk 8 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azaldı. Geçen yıl ağustos sonu itibarıyla 2.494.898 yabancı turistin giriş yaptığı kente, bu yılın ilk sekiz ayında 2.353.203 turist geldi.

ülke bazlı dağılım ve liderlik:

Muğla'ya en çok turist gönderen ülke konumunu koruyan İngiltereden bu dönemde 873.680 kişi geldi; bu rakam toplam girişlerin yaklaşık %37'sine denk geliyor. İngiltere'yi 291.224 ziyaretçi ile Rusya Federasyonu, 214.780 ile Polonya, 146.030 ile Almanya ve 55.250 ile Hollanda izledi. Diğer ülkelerden gelen turist sayısı ise toplam 772.239 olarak kaydedildi.

ulaşım kanalları: havalimanları ve liman hareketliliği:

Muğla'ya gelen yabancı turistlerin büyük bölümü hava yolunu tercih etti. Dalaman Havalimanı'ndan yılın ilk 8 ayında 1.868.952 yabancı turist giriş yaparken, Milas-Bodrum Havalimanı'ndan 948.690 turist geldi.

Deniz yoluyla giriş yapan turistler ise sahil ilçelerindeki gümrük kapılarını kullandı. Kayıtlara göre Marmaris Limanı'ndan 162.378, Bodrum Limanı'ndan 218.346, Mantar Burnu Limanı'ndan 116.961, Fethiye Limanı'ndan 62.317, Turgutreis Limanı'ndan 61.782 ve Yalıkavak Limanı'ndan 7.240 yabancı turist giriş yaptı. Ayrıca Datça Limanı'ndan 4.679, Göcek Limanı'ndan 3.072, Bodrum Limanı'ndan (küçük giriş kaydı) 6.805 ve Güllük Limanı'ndan ise 91 yabancı turistin giriş yaptığı bildirildi.

Muğla, sahip olduğu dünyaca ünlü turizm merkezleri, koyları, tarihi ve doğal güzellikleriyle yabancı turistler için önemli bir destinasyon olmaya devam ediyor. Yılın ilk sekiz ayında görülen yüzde 6lık gerileme, bölgenin toplam ziyaretçi profilinde sınırlı bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.

İSTANBUL VE ANTALYA’NIN ARDINDAN EN FAZLA YABANCI TURİST AĞIRLAYAN İLLERİNDEN MUĞLA’DA, YILIN İLK...

İSTANBUL VE ANTALYA’NIN ARDINDAN EN FAZLA YABANCI TURİST AĞIRLAYAN İLLERİNDEN MUĞLA’DA, YILIN İLK 8 AYINDA GELEN YABANCI TURİST SAYISI GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 6 AZALDI.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.