Mudanya'da sahte kombi servisi iddiası — Kamil Kula dolandırıldı, savcılığa başvuru yapıldı
Olayın detayları
Mudanya Güzelyalı Yalı Mahallesi'nde yaşayan Kamil Kula (65), yeni taşındığı dairesindeki kombi arızası için internette arama yaptı. Kızının Google üzerinden bulduğu servise ait hattı araması sonucu telefonla irtibat kuruldu; arayanlar eve servis gönderileceğini ve kontrol ücretinin 600 TL olduğunu bildirdi.
Kısa süre sonra farklı bir hattan arayan kişi, servisten geldiklerini belirterek 21 Ekim 2025 tarihinde eve geldi. Kombiyi kontrol eden sözde servis görevlisi, kombinin elektronik kartının arızalı olduğunu söyleyip tamir için 13.880 TL gerektiğini belirtti ve ödemenin IBAN numarasına havale edilmesini istedi.
Kula parayı transfer etti. İki gün sonra şahıslar yeniden iletişime geçip başka bir personelin geleceğini söyledi. Eve gelen ikinci kişi ise kombinin tamirinin mümkün olmadığını, servise götürülmesi gerektiğini ve bunun için 40.000 TL masraf çıkacağını ifade etti. Kula bu ücreti ödemeyeceğini belirterek para iadesi talep etti; ancak şahıslar kombiyi söküp dağıtılmış hâlde bırakarak evden ayrıldı.
Para iadesi yapılmadığı gibi dolandırıcılar Kula'yı arayıp avukat ve savcı tanıdıkları olduğunu, hiçbir şey elde edemeyeceğini söyleyerek kendisini tehdit etti. Kombinin çalışamaz hâle gelmesi nedeniyle Kula yeni bir kombi almak zorunda kaldı.
Kamil Kula, şahıslarla yapılan telefon görüşmelerini, mesajlaşmaları, arama kayıtlarını ve ödeme dekontunu Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğunu; ayrıca BTK üzerinden tüm iletişim kayıtlarının talep edilmesine rıza verdiğini bildirdi.
Olayla ilgili olarak şahıslar hakkında nitelikli dolandırıcılık ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.
BURSA’NIN MUDANYA İLÇESİNDE YAŞAYAN BİR VATANDAŞ, İNTERNETTE BULDUĞU SAHTE KOMBİ SERVİSİ TARAFINDAN HEM DOLANDIRILDI HEM DE TEHDİT EDİLDİ. OLAYLA İLGİLİ CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU.