Mısır Menşeli Granit İthalatına Dampinge Karşı Kesin Önlem Alındı

Ticaret Bakanlığı, Mısır menşeli granit ithalatında damping önlemlerini devreye aldı ve kesin önlemler yürürlüğe girdi.

Yayın Tarihi: 19.07.2025 07:05
Güncelleme Tarihi: 19.07.2025 07:05

Mısır Menşeli Granit İthalatına Dampinge Karşı Kesin Önlem Alındı

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile Mısır menşeli granit ithalatına yönelik dampinge karşı kesin önlemler alınması kararlaştırıldı.

İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturmasının sonuçlanmasının ardından, Mısır'dan yapılan granit ithalatının dampingli olarak değerlendirildiği ve bu durumun yerli üretim dalında zarara yol açtığı tespit edildi.

Ulaşılan tespitlerle birlikte, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nun kararı ve Ticaret Bakanı'nın onayı doğrultusunda, Mısır'dan yapılan granit ithalatında dampinge karşı kesin önlemlerin uygulanmasına karar verildi. Bu kapsamda, firmalara göre değişiklik gösteren oranlarla CIF bedelinin yüzde 49, 55 ve 66'sı oranında damping önlemi uygulanacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı