DOLAR
42,54 0,02%
EURO
49,49 0,03%
ALTIN
5.756,82 0,13%
BITCOIN
3.922.800,27 0,88%

Minguzzi davasında B.B. ve U.B.'ye 24'er yıl hapis kararı

Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin ölümüyle ilgili davada mahkeme, B.B. ve U.B.'yi çocuğa karşı kasten öldürme suçundan 24'er yıl hapis ve tutuklulukların devamına hükmetti.

Yayın Tarihi: 21.10.2025 15:02
Güncelleme Tarihi: 21.10.2025 15:02

Minguzzi davasında B.B. ve U.B.'ye 24'er yıl hapis kararı

Minguzzi davasında karar

Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, suça sürüklenen B.B. ve U.B.'yi 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 24'er yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma süreci

Duruşmaya tutuklu bulunan suça sürüklenen U.B., B.B., M.A.D. ve A.Ö. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Maktulün anne ve babası Yasemin Akıncılar Minguzzi ve Andrea Minguzzi ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşma salonu önünde ve koridorlarda geniş güvenlik önlemleri alındı; bazı vatandaşlar 'Mattia Ahmet için adalet' yazılı dövizlerle tepki gösterdi.

Savcılık mütalaası ve sanıkların son sözleri

Cumhuriyet savcısı daha önce verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrarlayarak, U.B. ve B.B. hakkında 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 24'er yıl hapis cezası talep etmiş; M.A.D. ve A.Ö. içinse 'çocuğu kasten öldürme suçuna yardım' suçundan cezalandırılmalarını önermişti.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan B.B. 'Yaptığım her şey için çok pişmanım, çok üzgünüm.' derken, U.B. de pişmanlığını dile getirdi. A.Ö. ise anne ve babasının yanına gitmek istediğini söyleyerek 'Ben suçlu değilim. Benim suçum yok. Ben olay yerinde olduğum için çok pişmanım.' ifadelerini kullandı. M.A.D. ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek beraatini talep etti.

Mahkemenin kararı

Davanın karar duruşmasında heyet, B.B. ve U.B.'yi 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 24'er yıl hapis cezasına çarptırdı ve cezada herhangi bir indirim uygulanmayarak bu iki sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Heyet, M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise 'çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım' suçundan beraat kararı verip tahliyelerine karar verdi.

Başsavcılığın itirazı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma savcısının mütalaasında belirtilen taleplerin anımsatıldığı açıklamada, mahkeme kararının bazı yönlerinin savcılık mütalaasına aykırı olduğunu belirterek kanun yollarına başvurulacağını bildirdi.

İddianamedeki olay anlatımı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 24 Ocak'ta Mattia Ahmet Minguzzi'nin kaykay malzemesi almak üzere arkadaşlarıyla Kadıköy Hasanpaşa tarihi salı pazarında bulunduğu, burada U.B. ve B.B. ile karşılaştıkları, aralarındaki konuşma sonrasında B.B.'nin Minguzzi'yi ittiği, daha sonra yeniden karşılaşıldığında yumruk ve bıçaklı saldırı gerçekleştiği aktarıldı. İddianamede, Minguzzi'nin vücudunun farklı bölgelerinden yaralandığı, U.B.'nin yere düşen Minguzzi'ye tekme attığı, saldırı sonrası Minguzzi'nin hastanede 17 gün tedavi gördükten sonra 9 Şubat'ta hayatını kaybettiği yer aldı.

Adli Tıp Kurumu otopsi raporunda vücudunda üç kesici alet yaralanması ve göğsünde delici alet yarası bulunan Minguzzi'nin ölüm nedeninin 'kesici aletle saldırıya bağlı iç organ yaralanması' olduğu belirtildi. İddianamede, U.B. ve B.B. hakkında 18'er yıldan 24'er yıla kadar, M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı kaydedildi.

Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada suça...

Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada suça sürüklenen B.B. ve U.B. 24'er yıl hapis cezasına çarptırılarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Maktulün annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi, karar sonrasında üzüntü yaşadı.

Kadıköy'de, 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada suça...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı