Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
Bakanın açıklaması
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NSosyal hesabından yayımladığı mesajla 19 Eylül Gaziler Günü'nü andı ve gazilere şükranlarını sundu.
"Türkiye Yüzyılı vizyonu ile başladığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için artan bir azim ve gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Güler, mesajında bugünün, vatanın ve asil milletin güvenliğini sağlamak için canı pahasına mücadele eden ve bu uğurda gazi olan kahramanların gurur günü olduğunu belirtti. Gazilerin fedakarlıkları ve cesaretleriyle milletin gönlünde taht kurduğunu ifade etti.
Mesajında ayrıca, bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" ünvanı ve "Mareşal" rütbesinin verilişinin 103'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatarak, Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad etti.
Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığını ve kutsal değerlerini her şeyin üstünde tuttuğunu, bu uğurda canını seve seve feda ettiğini vurgulayan Güler, millete miras kalan "Ölürsem şehit, kalırsam gazi…" geleneğine dikkat çekti.
Bakan Güler, kahraman ordunun hudutların emniyetinden terörle mücadeleye, Mavi ve Gök Vatan'ımızdaki hak ve menfaatlerin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkıya kadar birçok alanda üstün gayret gösterdiğini ve önemli başarılar elde ettiğini belirtti.
Güler, bugüne kadar elde edilen tüm başarılarda en büyük payın aziz şehitlere ve kahraman gazilere ait olduğunu kaydederek: "Sizlerin fedakarlıkları ve cesaretleri, her bir silah arkadaşım için ilham kaynağıdır." ifadelerini kullandı. Kahramanların gösterdiği yiğitlik ve fedakarlığın milletin gönlünde ebediyen yaşayacağını ve genç nesillere örnek teşkil edeceğini söyledi.
Bakan, devletin tüm imkanlarıyla gazilerin, şehit ve gazi ailelerinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. Mesajında ayrıca Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm devlet büyükleri ve komutanları saygıyla andığını belirtti.
Güler, aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden kahraman gazileri rahmet ve minnetle yad ettiğini, tedavisi devam eden gazilere acil şifalar dilediğini ve gaziler ile şehit ve gazi ailelerine saygı ve şükranlarını sunduğunu ifade etti.