Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 'Bir Sofrada İki Nesil' Gastronomi Projesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri, Bor Huzurevi'nden 10 misafirle yöresel yemek yaparak kuşaklararası etkileşimi güçlendiren BAP projesini uyguladı.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 15:00
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 15:00

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 'Bir Sofrada İki Nesil' Gastronomi Projesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, gastronomi odaklı kuşaklararası etkileşim projesine ev sahipliği yaptı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, "Bir Sofrada İki Nesil: Aile Kavramının Güçlendirilmesinde Gastronomi Yoluyla Kuşaklararası Etkileşim" başlıklı BAP projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, Bor Huzurevi'nden gelen 10 misafirle bir araya gelerek yöresel lezzetler hazırladı.

Etkinlik detayları

Etkinlikte öğrenciler, üniversitenin aşçılık mutfağında Niğde'ye özgü tarifleri uyguladı ve huzurevi sakinleriyle birlikte yemekleri tatma fırsatı buldu. Uygulamalı eğitim ortamı, mesleki becerilerin pekiştirilmesine olanak tanırken, aynı zamanda kuşaklar arası doğrudan iletişim sağlandı.

Rektörün değerlendirmesi

Prof. Dr. Hasan Uslu projenin toplumsal ve eğitimsel önemine dikkat çekti: "Proje kapsamında özellikle üniversitemizdeki Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümümüz ve Aşçılık Programımız vasıtasıyla bugün Bor’daki huzurevinde bulunan 10 değerli büyüğümüzle birlikte aşçılık mutfağımızda çok güzel yöresel yemekler yaptık. Kuşakların birleştirilmesi şeklinde hem öğrencilerimiz hem de hocalarımızla beraber çok keyifli zaman geçirdiler. Biz de çok mutlu olduk. Yediğimiz yemeklerden dolayı da çok memnunuz. İnşallah bundan sonrası da toplumsal katkı hizmetlerimiz üniversitemizde devam edecek".

Proje yürütücüsünün görüşleri

Projenin yürütücüsü ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Kemer etkinliğin amacını şöyle özetledi: "Bugün burada buluşmamızın amacı, bir BAP projesi kapsamında gastronomi yoluyla kuşaklar arası etkileşim ve aile kavramının güçlendirilmesini sağlamak. Bu kapsamda Bor Huzurevi’nden 10 misafirimizle öğrencilerimizi bir araya getirdik. Öğrencilerimizle birlikte Niğde’ye özgü yöresel yemekler hazırladık ve birlikte bu lezzetleri tattık. Bu etkileşimden çok olumlu geri dönüşler aldık. İlerleyen süreçlerde projeyi geliştirerek tekrar etmeyi planlıyoruz."

Eğitsel ve toplumsal katkılar

Bu tür uygulamalar, öğrenciler için mesleki uygulama ve iletişim becerilerini güçlendirirken huzurevi sakinleri için sosyal katılım ve aidiyet duygusunu artırıyor. Ayrıca üniversitenin topluma hizmet misyonunu somutlaştırarak, kuşaklar arası bağların güçlenmesine doğrudan katkı sağlıyor. Etkinlik, hem öğrenciler hem de huzurevi sakinleri arasında olumlu geri bildirimlerle sonuçlandı.

Sonuç: Düzenlenen etkinlik, gastronomiyi araç olarak kullanarak kuşaklararası etkileşimi ve aile kavramına verilen önemi pekiştirdi; proje, benzer uygulamalar için model olma potansiyeli taşıyor.

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, KUŞAKLARARASI ETKİLEŞİMİ GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLAYAN ANLAMLI BİR...

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ, KUŞAKLARARASI ETKİLEŞİMİ GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLAYAN ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

"BİR SOFRADA İKİ NESİL: AİLE KAVRAMININ GÜÇLENDİRİLMESİNDE GASTRONOMİ YOLUYLA KUŞAKLARARASI...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!