Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Berlin’de
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi. Ziyaret, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un resmi daveti kapsamında gerçekleştiriliyor.
Resmi karşılama
Bakan Güler, Berlin’e gelişinde resmi tören kapsamında Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Almanya Savunma Bakanlığı Politika Direktör Yardımcısı Tümgeneral Stephan Schulz, Berlin Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Albay Gediz Gedizgil ile Berlin Deniz Ataşesi Kurmay Albay Görkem Uçlu tarafından karşılandı.
Ziyaretin odağı
Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerin, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini değerlendirme ve mevcut ilişkileri güçlendirme amacını taşıdığı belirtiliyor. Resmi temasların detayları ve görüşme takvimi, ilgili makamlarca açıklanacak.
Not: Haberde geçen kişi ve unvanlar ile ziyaretin davet sahibi olarak belirtilen isimler, ilgili kaynaklardaki ifadeler korunarak aktarılmıştır.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER, ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ALMANYA'NIN BAŞKENTİ BERLİN'E GELDİ.