DOLAR
36,11 0%
EURO
37,73 -0,56%
ALTIN
3.384,87 -0,56%
BITCOIN
3.523.748,11 -0,55%

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 81 İlin Müdürleriyle Toplantı Düzenledi

Bakan Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle eğitim politikalarını değerlendirmek için istişare toplantısında bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 28.01.2025 15:40
Güncelleme Tarihi: 28.01.2025 15:40

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 81 İlin Müdürleriyle Toplantı Düzenledi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 81 İlin Milli Eğitim Müdürleriyle Toplandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürleriyle Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlamadan önce genel değerlendirme yapmak amacıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Tekin, Bakanlığın eğitim politikalarını geliştirirken istişare kültürünü ön planda tuttuğunu belirtti. Eğitimde başarının, bir aile ve ekip içerisinde aynı hedefe birlikte yürümekten geçtiğini vurguladı.

İl Eğitim Değerlendirme Toplantılarının Önemi

Tekin, il ziyaretleri sırasında gerçekleştirdiği eğitim değerlendirme toplantılarına da değinerek, kentlerdeki eğitim faaliyetleri ve karşılaşılan sorunların çözümü için bu toplantıların önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Bakanlıkça alınan kararların yerel yansımalarını görmenin kendisi için kıymetli olduğunu belirtti.

Dönem Sonu Etkinlikleri ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Toplantıda, ülke genelinde 100 binden fazla etkinlik düzenlendiğini aktaran Tekin, bu etkinliklerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile entegre şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Çocukların etkinlik haftasını verimli geçirmelerini sağlamak adına bu modelin önemi vurgulandı.

Yapay Zeka Destekli Bakanlık Yönetim Sistemi

Toplantıda ayrıca, Bakanlık bünyesinde hayata geçirilen yapay zeka destekli Bakanlık Yönetim Sistemi hakkında bilgi veren Tekin, sistemin anlık güncel verilerin alınması ve karar alma süreçlerinde büyük avantajlar sağlayacağını belirtti. İl müdürlüklerinin bu süreçleri yakından takip etmeleri gerektiği ifade edildi.

Bakan Tekin, toplantının sonunda genel müdürlerin bağlı oldukları bakan yardımcılarıyla birlikte kendi alanlarıyla ilgili sunumlar yaparak fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.