Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamalarının ne zaman başlayacağını açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı yeni bir açıklama ile atamalara dair detaylı bilgi verdi. Verdiği bilgilerde Bakan Tekin, atamaların ne zaman başlayacağı ve kontenjanlara dair önemli noktaları aktardı.

Yayın Tarihi: 04.05.2024 16:07
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 16:07

Milli Eğitim Bakanı öğretmen atamalarının ne zaman başlayacağını açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan öğretmen atamalarına ilişkin Bakan yusuf Tekin’den açıklama geldi. Her ayın ilk Cumartesi günü gerçekleştirilen Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında Yusuf Tekin, Diyarbakır’daki öğretmenlerle buluştu. Merkez Sur ilçesindeki tarifi İçkale Açık Hava Müzesi’nde öğretmenlerle bir araya gelen Yusuf Tekin, kadim mirası yansıtan şehirlerden Diyarbakır’da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca eğitimde rotayı öğretmenlerle birlikte belirlediklerini kaydetti. 

Yayımlanan yeni eğitim taslağında müfredatın sadeleştirildiği ve ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı sorularını da yanıtladı. Müfredat değişikliğinin ders saatlerinde etkili olmayacağını vurgulayan Bakan Tekin, ders sürelerinin mevcut haliyle devam edeceğini kaydetti. 

Atamalar belli oluyor! 

Öğretmen atamalarına yönelik sorulan sorulara ise Bakan Tekin, büyük ihtimalle Pazartesi günü hem atamaların hem atanacak öğretmenlerin sayısın hem de branş bazında kontenjan dağılımının açıklanacağını ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili çeşitli sorulara dair yanıt veren Bakan Tekin, hizmet içi eğitim, öğretmen nitelikleri ve çeşitli konuları kapsayacak bir düzenleme yapıldığını ifade etti. 

Öğretmenlere her daim sahip çıkacağını ve öğretmenlerin haklarını savunacağını ifade eden Bakan Tekin, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın önemine dikkat çekti. Öğretmenler ise sorulması üzerine mevcut konuları yetiştirmekte zorlandıklarını ve bu nedenle de müfredatın sadeleştirilmesinin isabetli olduğunu kaydetti.