Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,33 -0,14%
EURO
34,87 -0,02%
ALTIN
2.384,68 0,13%

Microsoft önümüzdeki hafta hangi Xbox oyunlarının PS5 ve Switch'e geleceğini açıklayacak!

Oyunseverler, PS5 ve Switch'e hangi Xbox oyunlarının geleceği merakla beklerken, Microsoft’tan bu konuda önemli bir açıklama geldi. Microsoft, gelecek hafta hangi Xbox oyunlarının PS5 ve Switch'e geleceğini duyuracağını paylaştı.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 09:44
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 09:44

Microsoft önümüzdeki hafta hangi Xbox oyunlarının PS5 ve Switch'e geleceğini açıklayacak!

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasından bu yana, oyun topluluğu büyük kötü Microsoft'un bu stüdyonun tüm kütüphanesini alıp tüm bu oyunları Xbox'a özel hale getirip getirmeyeceğini merak ediyordu. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, bunun belirli oyunlarda gerçekleşebileceğinden bahsetmiş olsa da, yönetici şirketin aslında diğer yöne daha fazla yönelmeyi ve Xbox oyunlarını yeni platformlara getirmeyi planladığını söyledi.

Şimdi ise şirket, bu duyurulardan bazılarını öne çekiyor. Spencer, X'te yaptığı bir paylaşımda, şirketin önümüzdeki hafta Xbox'ın geleceğine yönelik vizyonu hakkında daha fazla ayrıntı sunmak için bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

Spencer, yaptığı paylaşımda, "Sizi dinliyoruz ve duyuyoruz. Önümüzdeki hafta için Xbox'ın geleceğine yönelik vizyonumuz hakkında sizinle daha fazla ayrıntı paylaşmayı dört gözle beklediğimiz bir iş güncelleme etkinliği planlıyoruz. Bizi izlemeye devam edin” ifadelerini kullandı.

xbox

İLK OYUN BELLİ OLDU

Edinilen bilgilere göre etkinlik, PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e hangi Xbox oyunlarının geleceğini gösterecek. Microsoft'a yakın kaynaklara göre, diğer platformlara gelecek oyunlardan biri de Hi-Fi Rush olacak. Ayrıca diğer mevcut Xbox özel oyunlarının da PS5 ve Switch'e geleceğini belirtildi.

Spencer'ın duyurusu, şirketin yaklaşmakta olan Indiana Jones oyunu Indiana Jones and the Great Circle'ı PlayStation 5'e getirmeyi planladığına dair hafta sonu ortaya çıkan bir raporun hemen ardından geldi. Söz konusu raporda oyunun önce Xbox'a, aylar sonra da PS5'e geleceği belirtilmiş olsa da, bu durum şirketin en azından daha fazla özel oyununu diğer platformlara getirmeyi planladığını gösteriyor.