Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Microsoft Copilot artık iPhone'larda! İşte yapmanız gereken ilk dört şey!

Microsoft’un yapay zekâ uygulaması Copilot, Android’e geldikten kısa süre sonra İOS’a geldi. Artık iPhone kullanıcıları, Copilot uygulamasını telefonlarına indirerek kullanabilecek. İşte uygulamayı iPhone’a yükledikten sonra yapanız gerekenler...

Yayın Tarihi: 02.01.2024 13:56
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 13:56

Microsoft Copilot artık iPhone'larda! İşte yapmanız gereken ilk dört şey!

OpenAI'nin aksine Microsoft, en yeni jeneratif yapay zekâ uygulamasını iPhone'a getirmeden önce Android'de yayınladı. Ancak 2023 sona ermeden hemen önce Microsoft, Copilot'un iOS'ta yayınlanmasını sağladı.

Microsoft Copilot, Microsoft'un ChatGPT'den esinlenen üretken yapay zekâ deneyiminin ilk versiyonunu sunan güncellenmiş Bing Chat olarak biliniyor. Bing Chat ve ChatGPT gibi Copilot da App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Copilot, yalnızca ChatGPT Plus'a aylık 20 dolar abonelik yoluyla erişebileceğiniz GPT-4'e ücretsiz erişim sunuyor. Ancak bunun için verilerinizle ödeme yapmanız gerekebilir. İşte Copilot’u iPhone ve iPad'e yükledikten sonra yapmanız gerekenler...

konum

KONUM ERİŞİMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN

Microsoft Copilot'un topladığı veriler arasında konum bilgileri de yer alıyor. Microsoft, size bu verileri paylaşmak isteyip istemediğinizi sormak zorunda. Eğer buna “Hayır” cevabını verirseniz, haberler ve hava durumu gibi kişiselleştirilmiş yerel içerikler alamayacağınız anlamına geliyor. Bu tür özellikler istiyorsanız, konum bilgilerini Microsoft ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca, tercihlerinizi istediğiniz zaman Ayarlar uygulamasından değiştirebilirsiniz.

copilot

COPİLOT'UN SİZİ ÇEVRİM İÇİ İZLEMESİNİ ENGELLEYİN

Copilot, konumunuzu kullanmak için izin istemenin yanı sıra, uygulamayı ilk kez çalıştırdığınızda sizi uygulamalar ve hizmetler arasında izlemek için izin isteyen bir istem de yayınlayacak. Konum ayarı gibi bu da daha sonra Ayarlar uygulamasından değiştirilebiliyor.

Microsoft, v Copilot'tan bir şekilde para kazanmak zorunda olduğu için bunu yapıyor. Yapay zekâya erişim için bir şekilde ödeme yapmanız gerekecek.

chatgpt

GPT-4'Ü ETKİNLEŞTİR

Microsoft, istemlerinize verilen yanıtları güçlendirmek için size "GPT-4 Kullan" seçeneği sunuyor. Bunda “Devam et” seçeneğini tıklayabilirsiniz.

İnternetteki ücretsiz ChatGPT deneyimine de güç veren GPT-3.5 modelinden daha iyi ChatGPT performansı elde etmek için bu özelliği açın.

Microsoft Copilot, ChatGPT gibi görüntü içeren sorular sormanıza izin verecek. Ayrıca ister yazılı ister yapay zekâ tarafından oluşturulmuş görseller olsun, içerik oluşturmanıza da olanak tanıyacak. İkincisinde, aynı OpenAI'den Dall-E entegrasyonunu kullanıyor.

microsoft

MİCROSOFT HESABINIZDA OTURUM AÇIN

Beklenenin aksine Microsoft, Microsoft hesabınızda oturum açmanız konusunda ısrar etmiyor. Ancak bu muhtemelen daha iyi bir Copilot deneyimi için atmanız gereken bir başka adım. Aksi takdirde Copilot deneyiminiz muhtemelen sınırlı olacak. Ayrıca, bir hesap kullanmak Copilot sohbetlerinizi farklı cihazlar arasında senkronize etmenizi sağlıyor.