MHP'li İzzet Ulvi Yönter: Saha çalışmalarıyla 'Terörsüz Türkiye' hedefine yürüyoruz

İzzet Ulvi Yönter, Ümraniye ve Ataşehir ziyaretlerinde 'Terörsüz Türkiye' hedefi, mahalle ve ev ziyaretleri ile birlik mesajını vurguladı.

Yayın Tarihi: 16.10.2025 20:07
Güncelleme Tarihi: 16.10.2025 20:07

MHP'li İzzet Ulvi Yönter: Saha çalışmalarıyla 'Terörsüz Türkiye' hedefine yürüyoruz

MHP'li İzzet Ulvi Yönter: Saha çalışmalarıyla 'Terörsüz Türkiye' hedefine yürüyoruz

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, partisinin Ümraniye ve Ataşehir ilçe başkanlıklarındaki toplantılarda, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda saha çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını açıkladı. Ziyaretlerde mahalle ve ev ziyaretleri ile birliğe vurgu yapıldı.

Ümraniye ziyareti: 'Asırlık birlik, sonsuz kardeşlik' teması

Ümraniye İlçe Başkanlığındaki toplantıda Yönter, 'Terörsüz Türkiye Hedefi Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları' adıyla başlattıkları toplantıların 'Asırlık birlik, sonsuz kardeşlik' temasıyla olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. İlçeleri mahalle mahalle gezip ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirtti ve saha çalışmalarının hedefi pekiştireceğini ifade etti.

Yönter, 'Çalmadık kapı bırakmayalım. Önümüz risklerle dolu. Müslümana karamsarlık ve kötümserlik haramdır. Biz karamsar olmayız. Biz gelecekten umutluyuz. Gelecek nesillere huzurlu, güvenli bir Türkiye'yi emanet etmek istiyoruz.' dedi.

'Maksimalist taleplere yer ve ihtiyaç yok.' ifadesini kullanan Yönter, Cumhur İttifakı olarak terörü hayatımızdan çıkarma hedefinin sözde kalmayacağını vurguladı: 'Anlamsız ve içi boş sloganlarla geçirilecek vaktimiz yok.'

Güvenlik ve bölgesel beklentiler

Yönter, terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerinde, 'PKK terör örgütü diye bir şey kalmamıştır.' görüşünü aktardı ve 11 Temmuz'da Süleymaniye kentinde bir grubun silahlarını sembolik de olsa yakmasının devamının gelmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca '27 Şubat İmralı çağrısının gereğinin yapılmasını' ve Suriye'de SDG yani YPG/PYD'nin aynısını yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Yönter, bölgesel barışa dair beklentisini şu sözlerle özetledi: 'Huzurlu Türkiye, huzurlu bölge demek. Huzurlu bölge, huzurlu Türkiye demek. Biz terörsüz Türkiye'yi istediğimiz gibi, terörsüz bir Orta Doğu istiyoruz. Mazlumların kanı akmasın istiyoruz.'

Toplumsal birlik vurgusu ve Ataşehir çalışmaları

Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde Yönter, teşkilat mensuplarının sokak sokak çalışması gerektiğini belirterek, 'Ataşehir'de 17 mahallemiz var. 17 mahallemizin 17'sine de gideceğiz. Sokak sokak, ev ev, gücümüzün yettiği kadarıyla, canımızı dişimize takarak adeta ışık hızıyla çalışacağız.' dedi.

Yönter, toplumsal ayrışmalara karşı birlik mesajı verdi: 'Herkesi seveceğiz, kimseyi ayırmayacağız, ayrı görmeyeceğiz. Kimseyi dilinden, dininden, kökeninden, meşrebinden, mezhebinden, yöresinden dolayı tefrik etmeyeceğiz. Bilakis herkesi bir bütün içinde toplayacağız. O bütünün adı bellidir, büyük Türk milletidir. O bütünün siyasi ve hukuki teşkilatlanması Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.'

Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında ayrım yapılamayacağını vurgulayan Yönter, 'Türk'ü sevmeyen Kürt olmaz, Kürt'ü sevmeyen Türk olmaz. Biz beraber Türk milletiyiz.' ifadelerini kullandı ve 'Terörsüz Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız' dedi.

Konuşmasının ardından Yönter, ev ziyaretleri gerçekleştirmek üzere ilçe başkanlığından ayrıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter (ortada), partisinin Ümraniye ve Ataşehir ilçe...

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter (ortada), partisinin Ümraniye ve Ataşehir ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, partililere seslendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı