MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı'nı inşa ve ihya etmenin arzusundayız" diyerek milli birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Bahçeli, zorunlu nedenlerden dolayı bir süre ara verilen grup toplantılarına yeniden başladıklarını belirtti. "Kavuşmanın tarifsiz duygularıyla dolup taştık""Herkes ayrılıktan konuştu, ben vuslattan" ifadesini hatırlattı.
Bahçeli, sözlerine, "28 Ocak 2025'te yaptığımız ilk grup toplantımızla kaldığımız yerden yolumuza coşkuyla devam ediyoruz" diyerek devam etti. Hedeflerinin doğruluğunu vurgulayan Bahçeli, Ziya Gökalp'in sözlerini aktardı: "Tarih gösteriyor ki muvaffakiyet daima doğrunun mükafatıdır".
Kapalı devre siyasetin sınırlarını aşmak istediklerini belirten Bahçeli, "Başkasının yangınıyla kendi evimizi ısıtamayız" diyerek ülke güvenliğine dair hassasiyetini ifade etti. "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'nın milletimizin aradığı bu sorulara yanıt verme konusundaki yegane adres olduğunun bilincindeyiz" dedi.
Türkiye'nin sosyo-politik durumuna dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, siyaseti yalnızca almak için değil, millete hizmet için bir fırsat olarak nitelendirdi. "Türk milletinin geleceğini düşünmeyen siyaseti kabul etmiyorum"
Bahçeli, muhalefet partilerinin eleştirilerine yönelik olarak, siyaseti bir yalan ve fitne alanı sert bir dille eleştirdi. "Siyaseti, günü kurtarmak için yapmıyoruz" diyerek sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurguladı.
Ayrıca, "İnsanın refahı, mutluluğu ve esenliği vardır"
Bahçeli, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel önemini de vurgulayarak, "Bu coğrafyanın varoluşunu koruma ve yaşatma siyaseti esastır" ifadesinde bulundu.
(Sürecek)