Mersin Üniversitesi'nde 60+ Tazelenme Üniversitesi Yıl Sonu Etkinliği Düzenlendi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde 60 yaş üstü bireylerin aktif, sağlıklı ve mutlu yaşam geçirmeleri için hayata geçirilen 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, üniversitenin Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yapıldı ve 2024-2025 eğitim öğretim yılındaki planlamalar hakkında bilgi verildi.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, programdaki konuşmasında eğitimde yer alan bireylerin üniversiteye değer ve enerji kattığını vurguladı. Yaşar, yaş almış bireylerin tecrübelerinin öğrenciler için örnek teşkil ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu dönemi tamamladık. Daha güzel dönemlerde birlikte olacağız inşallah. Eğitimler gönüllü hocalarımız tarafından verildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tazelenme Üniversitesinin hem Türkiye'de hem de yurt dışında ses getireceğine inanıyorum. Biz de bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”
MEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, ilk yılı tamamlamanın mutluluğunu paylaştı. Yılmaz, projede eğitim öğretimin 4 yıla çıkarıldığını ifade ederek, “Seneye yeni gruplarımız olacak. Şu an 56 öğrencimiz var. Bu sayılar giderek artacak. Paydaşlarımızla işbirliği görüşmelerimiz devam ediyor. Sizlere daha iyi eğitim verebilmek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Konuşmaların ardından etkinlikte bir film gösterimi yapıldı.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde 60 yaş üstü bireylerin aktif, sağlıklı ve mutlu yaşam geçirmeleri için hayata geçirilen "60+ Tazelenme Üniversitesi"nin yıl sonu etkinliği düzenlendi.
Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde 60 yaş üstü bireylerin aktif, sağlıklı ve mutlu yaşam geçirmeleri için hayata geçirilen "60+ Tazelenme Üniversitesi"nin yıl sonu etkinliği düzenlendi.