Mersin'de Mut Kayısısı Hasadı Sürüyor
Mersin'de yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen sofralık Mut kayısısı kilogramı 50 liradan alıcı buluyor. İlçede 79 bin dekar alanda üretimi yapılan kayısıda hasat mesaisi devam ediyor.
Tarım işçileri, ağaçlardan topladıkları ürünleri sandıklara yerleştirerek kamyonetlere yüklüyor. Coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ürünler, dalında kilogramı 50 liradan satılıyor ve hasadın ardından iç ve dış piyasalara sunuluyor.
Mut Belediye Başkanı'ndan Çiftçilere Ziyaret
Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ve meclis üyeleri, Evren Mahallesi'ndeki 70 dönümlük bahçesinde kayısı hasat eden Mehmet Şahin'i ziyaret etti. Şahin ile sohbet eden Orhan, üreticilere bereketli bir sezon geçirmelerini diledi.
Orhan, Mut'un yaş meyve ve sebze üretimiyle öne çıktığını belirterek, "Mut, mikroklima özelliği sayesinde Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yaklaşık %70-80Rusya'ya ihraç ettiğini ifade ederek, bu yıl verimin yüksek olduğunu söyledi.
Mersin'de yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen sofralık Mut kayısısı kilogramı 50 liradan alıcı buluyor.
Mersin'de yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen sofralık Mut kayısısı kilogramı 50 liradan alıcı buluyor.