Mersin’de yağmur suyu hatları temizleniyor

MESKİ, 2026'nın ilk 6 ayında 4 merkez ilçede yaklaşık 27 bin 648 metre yağmur suyu hattı temizleyerek altyapı bakımını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 06.07.2026 10:23
Güncelleme Tarihi: 06.07.2026 10:23

Mersin’de yağmur suyu hatları temizleniyor

Mersin’de yağmur suyu hatları temizleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), kent genelinde altyapının sağlıklı ve kesintisiz işlemesini sağlamak amacıyla yağmur suyu hatları, ızgara ve menfezlerde planlı bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in altyapı yatırımlarına verdiği önem doğrultusunda yürütülen çalışmalarla, yağmur suyunun doğal akışını engelleyen unsurlar temizleniyor; ızgaralar, kollektör hatları ve menfezlerde yapılan müdahalelerle sistemin verimliliği artırılıyor.

Çalışmalar kapsamında 4 merkez ilçede yaklaşık 27 bin 648 metre hat temizliği gerçekleştirildi. Bu müdahaleler sayesinde yağışlar sırasında oluşabilecek su birikintileri ve buna bağlı olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gece vardiyalarıyla trafik etkilenmiyor

MESKİ ekipleri, ana arterler, kavşaklar ve işlek caddelerde vatandaşların günlük yaşamını en az düzeyde etkilemek amacıyla temizlik çalışmalarını gece saatlerinde gerçekleştiriyor. Gece vardiyalarında yapılan temizlikler hem trafiğin akışını koruyor hem de altyapının düzenli bakımı sağlanıyor.

Vatandaş taleplerine hızlı çözüm

MESKİ, planlı bakım faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen talepleri de hızlı şekilde değerlendiriyor. 'Teksin, Alo 185' Çağrı Merkezi üzerinden iletilen yağmursuyu ızgara talepleri ekipler tarafından kısa sürede sonuçlandırıldı; ihtiyaç duyulan noktalarda yapılan müdahaleler altyapının güvenli işleyişine katkı sunuyor.

Yetkili açıklaması

Merkez Kanal Şube Müdürü Onur Salcan: "Sahada aralıksız çalışarak kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını düzenli olarak temizliyor, altyapının kesintisiz işlemesini sağlıyoruz. 2026’nın ilk 6 ayında 4 merkez ilçede yaklaşık 27 bin 648 metre hat temizliği gerçekleştirdik. 'Teksin Alo 185' üzerinden iletilen talepleri de kısa sürede sonuçlandırarak vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir kent için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

MESKİ, KENT GENELİNDE ALTYAPININ SORUNSUZ İŞLEMESİ İÇİN YAĞMUR SUYU HATLARI, IZGARA VE MENFEZLERDE...

MESKİ, KENT GENELİNDE ALTYAPININ SORUNSUZ İŞLEMESİ İÇİN YAĞMUR SUYU HATLARI, IZGARA VE MENFEZLERDE BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR.

MESKİ, KENT GENELİNDE ALTYAPININ SORUNSUZ İŞLEMESİ İÇİN YAĞMUR SUYU HATLARI, IZGARA VE MENFEZLERDE...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.