Mersin'de sanal devriyeye takılan minibüs sürücüsüne 21 bin 629 TL ceza

Mersin'de sanal devriyeye takılan minibüs sürücüsü R.Ç.'ye yetkisiz araç kullanma ve tehlikeli şerit değiştirme nedeniyle 21 bin 629 TL ceza verildi.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 19:08
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 19:08

Mersin'de sanal devriyeye takılan minibüs sürücüsüne 21 bin 629 TL ceza

Mersin'de sanal devriyeye takılan minibüs sürücüsüne 21 bin 629 TL ceza

Olay ve inceleme

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, internet sitelerinde yer alan asayiş ve trafik ihlallerine yönelik sanal devriye ve denetimleri sırasında, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştiren bir minibüsü belirledi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda minibüs sürücüsü R.Ç. tespit edilerek yakalandı.

Sürücüye, sürücü belgesinin sınıfına göre sürmeye yetkili olmadığı araçları sürmek ve trafikleri tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek ihlallerinden toplam 21 bin 629 TL para cezası uygulandı.

Değerlendirme

Olay, dijital izleme ve halk kaynaklı bildirimlerin trafik denetimindeki rolünü ortaya koyuyor. Emniyet yetkilileri, trafik güvenliğini sağlama amacıyla kural ihlallerine karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

MERSİN'DE TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE ŞERİT DEĞİŞTİREREK SEYREDEN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ SANAL...

MERSİN'DE TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE ŞERİT DEĞİŞTİREREK SEYREDEN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ SANAL DEVRİYEYE TAKILDI. POLİS, SÜRÜCÜYÜ TESPİT EDİP 21 BİN 629 TL PARA CEZASI KESTİ.

MERSİN'DE TRAFİĞİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE ŞERİT DEĞİŞTİREREK SEYREDEN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ SANAL...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.