Samsun'da iki canın kaybıyla sonuçlanan motosiklet kazasında ilk duruşma yapıldı

Samsun'da motosikletin yayaya çarpmasıyla 2 kişinin öldüğü kazanın ilk duruşmasında sanık beraat talep etti; mağdur aile ise şikayetçi olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.10.2026 16:12
Güncelleme Tarihi: 09.10.2026 16:17

Samsun'da iki canın kaybıyla sonuçlanan motosiklet kazasında ilk duruşma yapıldı

Samsun'da kazanın yargı süreci:

Samsun İlkadım Liman Mahallesi Atatürk Bulvarı yan yolunda bir otel yakınında meydana gelen kazada, 55 AKV 459 plakalı motosikletin çarpması sonucu iki kişi hayatını kaybetti. Olayda motosiklet sürücüsü Kemalcan Arslan (20), motosiklette yolcu olarak bulunan Taha Bozkurt Seldüz ve yaya Fahrettin Demir (36) ağır yaralandı. Yapılan müdahalelere rağmen Fahrettin Demir ile Taha Bozkurt Seldüz yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak sürücü hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçundan dava açıldı ve ilk duruşma Samsun 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

sanığın savunması:

Tutuksuz yargılanan Kemalcan Arslan duruşmada kazayı istemeden gerçekleştirdiğini belirterek beraatini talep etti. Arslan, kaza günü arkadaşlarıyla Batıpark'a gittiklerini, daha sonra Çiftlik Caddesi'ndeki internet kafeye gitmek üzere yola çıktıklarını anlattı. Taha Bozkurt Seldüz'ü motosiklete aldığını, hız sınırını aşmadığını ve normal hızla ilerlerken sağ tarafta duran bir dolmuştan inen yayanın aniden yola atladığını söyledi. Arslan, "Kurtaramadım. Kaza sonrası motosikletin dengesi bozuldu, savrulduk. Kendime geldiğimde hastanedeydim" diyerek kazanın kasıtlı olmadığını vurguladı.

Sanık ayrıca kendisinin kask taktığını, motosikletteki arkadaşının kaskı olmadığını ve yanında yedek kask bulunmadığını ifade etti. Savunmasında motosikleti yaklaşık bir yıldır kullandığını belirten Arslan, beraat talep etti.

mağdurun beyanı ve savunma avukatının argümanları:

Hayatını kaybeden yayanın annesi Saniye Demir duruşmada şikayetçi olduğunu yineledi. Oğlu Fahrettin Demir'in işe giderken kazaya uğradığını, metresce sürüklendiğini ve olayın çok hızlı gerçekleştiğini söyledi: "O kadar hızlı gidiyormuş ki iki cana kıydı. Oğlum bekardı, bir otelde çalışıyordu. Şikayetçiyim."

Sanığın avukatı Ekin Uygar Kürek ise adli tıp raporuna atıf yaparak müvekkilinin tali kusurlu, hayatını kaybeden yayanın ise asli kusurlu gösterildiğini ileri sürdü. Kürek, müvekkilinin kazada ağır yara aldığını ve yakında arkadaşını kaybettiğini belirterek öncelikle beraat kararı talep etti.

mahkemenin kararı ve duruşmanın ertelenmesi:

Mahkeme, motosiklette yolcu olarak bulunan ve hayatını kaybeden gencin ailesinin dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dava süreci, taraf beyanları ve adli tıp raporunun ayrıntıları dikkate alınarak devam edecek.

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN FAHRETTİN DEMİR (37)

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN FAHRETTİN DEMİR (37)

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.