Mersin'de kadınlardan kent için ortak akıl buluşması
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kente Sözümüz Var" kapsamındaki Kent Katılımı Buluşmalarında, kadın dernekleri, kooperatifler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda katılımcılar kent yönetimi, hizmetler ve proje önerilerini doğrudan Başkan Vahap Seçer ile paylaştı.
Toplantı ve katılımcıların geri bildirimi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen buluşmada, kadın dernekleri başkanları ve temsilcileri görüş, öneri ve beklentilerini sundu. Katılımcılar, belediyenin kadınlara yönelik hizmetlerinden teşekkür ederek, birçok projelerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca belediyenin kadın, çocuk ve gençlere yönelik projelerini Türkiye’ye örnek olarak niteleyen katılımcılar, Mersin’de kadın, çocuk ve genç olmanın verdiği memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Vahap Seçer'in değerlendirmesi
Toplantıya katılım için teşekkür eden Başkan Vahap Seçer, buluşmanın kadınların değerlendirmelerini yakından takip etmek açısından değerli olduğunu vurguladı. Seçer, toplantıda şu ifadeleri kullandı: "Bu toplantılar bugüne kadar bize çok yarar sağladı. Sizler, sivil toplum örgütleri olarak aslında bize doğru yolu gösteren fahri danışmanlık yapıyorsunuz. Çünkü yaşamın içinde olan sizlersiniz, o açıdan önemsiyorum ve toplantılara gelirken mutlulukla geliyorum."
Seçer ayrıca, Türkiye’de ilk kez Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının kuruluş sürecine değinerek, yöneticilikte feraset göstermenin ve zor projelere yönelmenin önemine dikkat çekti: "Hiçbir şey tesadüf olmuyor. Alışıla geleni yapmak en kolayıdır. Siz yöneticilikte feraset gösterecek, kimsenin dokunmadığı alanlara dokunacak ve zor projeleri gerçekleştireceksiniz."
Seçer, belediyenin sıra dışı bir anlayışla hizmet verdiğini belirterek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi sıradan bir belediye değil, sıra dışı bir belediye. Siz sıradan bir belediye başkanı bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Sıra dışı bir belediyecilik olacak, ezber bozulacak." ifadelerini kullandı.
Kent yönetiminde kadınların rolü
Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sibel Aklamuz, kent yönetiminin tüm bileşenlerle sürdürülmesini olumlu bulduğunu belirtti. Aklamuz toplantıya ilk kez katıldığını söyleyerek, "İl, ilçe fark etmiyor keşke her belediye aynısını yapsa. Böylece çok daha güzel bir kent oluştururuz diye düşünüyorum. Önerilerimizin başkanımız tarafından dikkate alındığını da biliyorum. Bu konuda çok da memnunum" dedi.
Toplantı, kadın sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini doğrudan paylaşabildiği bir zemin oluşturarak, kent politikalarının şekillendirilmesinde kadınların etkin rolünü bir kez daha ortaya koydu.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ‘KENT KATILIMI BULUŞMALARI’ KAPSAMINDA KADIN DERNEKLERİ VE SİVİL TOPLUM TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN VAHAP SEÇER, KADINLARIN KENT YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLDUĞU KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI VURGULADI.