Mersin'in Silifke ilçesinde seralarda yetiştirilen ejder meyvesi hasat için hazır hale geldi. Yılda yaklaşık 150 dönüm alanda, örtü altında üretilen bu meyve, bölgedeki yaş meyve ve sebze alternatifleri arasında önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.
Yurt dışında "Dragon Fruit", Türkiye'de ise "Pitaya" adıyla bilinen ejder meyveleri, Çeltikçi Mahallesi'ndeki modern seralardan toplandı. Hasat edilen meyveler, boyutları ve renklerine göre ayrılarak sandıklara yerleştirildi ve kilogramı 200 liradan satışa sunulmaya başlandı.
Üretici Taner Yılmaz, 2 dönümlük serasından yaklaşık 9 ton rekolte beklediğini ifade etti. Yılmaz, ejder meyvesinin yetiştirilmesinin zor olduğu açıkladı: "Meyvenin bakımı zor ve meşakkatli ama bir o kadar da zevkli. Eğer iyi bakılırsa hasat, aralık ayının ikinci haftasına kadar devam ediyor. Bu yıl iyi fiyat ortalaması bekliyoruz.”
Mersin'in Silifke ilçesinde serada yetiştirilen ejder meyveleri hasat edildi. İlçede yaş meyve ve sebze ürünlerine alternatif olması amacıyla yaklaşık 150 dönümlük örtü altında yetiştirilen ejder meyvesinde hasat dönemi başladı.
Mersin'in Silifke ilçesinde serada yetiştirilen ejder meyveleri hasat edildi. İlçede yaş meyve ve sebze ürünlerine alternatif olması amacıyla yaklaşık 150 dönümlük örtü altında yetiştirilen ejder meyvesinde hasat dönemi başladı.