DOLAR
42,69 -0,02%
EURO
50,2 -0,07%
ALTIN
5.911,9 -0,08%
BITCOIN
3.678.739,81 -0,38%

Menderes ve Seferihisar'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.07.2025 16:57
Güncelleme Tarihi: 02.07.2025 16:57

Menderes ve Seferihisar'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

İzmir'in Menderes ve Seferihisar ilçelerinde meydana gelen orman yangınları sonrasında bölgenin zeminini kaplayan siyah örtü, yangının bıraktığı tahribatı gözler önüne seriyor. 29 Haziran'da Menderes'in Kuyucak Mahallesi ile Seferihisar'ın Doğanbey Mahallesi'nde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen ekipler, 3 gün süren yoğun müdahalelerle yangını kontrol altına aldı.

Yangının hemen ardından, bölgedeki soğutma çalışmaları hız kesmeden devam etmektedir. Çam ormanlarının yer aldığı alanlarda, yangının etkilediği Doğanbey, Orhanlı, Kavaklıdere ve Ürkmez mahallelerinde ciddi hasar meydana geldi. Özellikle tarım arazileri de büyük zarar gördü; mandalina bahçeleri ve zeytinlikler yangından etkilenen alanlar arasında yer aldı.

Atatürk Mahallesi'ndeki Doğankent Sitesi en fazla zarar gören yerlerden biri oldu; 330 yazlığın bulunduğu siteden 81'i ağır, 20'si ise hafif hasar aldı. Eski Ürkmez sakini Veli Değerli, yangının hızla yayılmasıyla büyük korku yaşadıklarını ifade ederek, “Yangını kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık” dedi.

Halime Kankaya, alevlerle mücadele ederken yaşadığı kaygıyı dile getirirken, yangın sırasında bölgedeki helikopter ve arazözlerin müdahaleleri yetersiz kaldı. Doğankent Sitesi'nde yaşayan Galip Niya ise, yangın sırasında çocuklarıyla İstanbul'da bulunuyordu. Yangında evlerinin bahçesindeki kaplumbağanın da hayatını kaybettiğini duyurarak, tekrar bir araya gelemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadı.

Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına devam eden ekipler, bölgedeki orman ekosisteminin iyileşmesi için titiz bir çalışma yürütmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı