Mehmet Şimşek'ten kur korumalı mevduat açıklaması geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni bir açıklama yaptı. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına yönelik açıklamalarda bulunan Şimşek, kademeli olarak azaltılmasında ciddi bir mesafe aldıklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 19.07.2024 18:31
Güncelleme Tarihi: 19.07.2024 18:31

Mehmet Şimşek'ten kur korumalı mevduat açıklaması geldi!

Yeni bir açıklamada bulunan Bakan Şimşek, KKM hesaplarının kademeli olarak azaltılması adına ciddi bir mesafe alındığını vurguladı. Kur korumalı TL mevduat ile katılma hesaplarında düşüşün devam ettiğini kaydeden Bakan Şimşek, tutarın 1 trilyon 991.5 milyar liradan 1 trilyon 942.6 milyar liraya gerileceğini belirtti. Sosyal medya hesabından KKM verilerindeki düşüşü paylaşan Şimşek, ekonomide dengelenme vurgusu yaptı. Dış kaynak girişinin hızlanmasına yönelik konuşan Şimşek, tercihlerin TL’ye yönelmesi ve rezervlerdeki artışla birlikte finansal istikrarın daha da güçleneceğini ifade etti. 

TL’ye güvenin arttığı kaydedilirken, KKM’de kademeli düşüş sağlandı. KKM stokunun TL bazında zirveyi geçen yıl Ağustos ayında gördüklerini, 47 haftadır da kesintisiz olarak gerileyerek 1.5 trilyon TL azaldığı vurgulandı. KKM payı azalırken TL mevduatının da toplam mevduat içinde 19 puanın üzerinde artarak yüzde 51.2 seviyesine ulaştığını ekleyen Şimşek, döviz dönüşümlü KKM’ye de değindi. 

Döviz dönüşümlü KKM’de uygulanan faiz alt sınırının azaltılmasına değinen Şimşek, vergi istisnasının sona ermesine ilave olarak Ağustos itibarıyla bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olacağını kaydetti. Sürecin hızlanmasını beklediklerini belirten Bakan Şimşek, uygulanan politikalarla ekonominin daha dayanıklı hale geleceğini vurguladı. 

Mehmet Şimşek

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab