Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Mehmet Şimşek'in gündem olan 'yerel halk' tabirine açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’deki tepki çeken “yerel halk” ifadelerinin aslında “yerel yatırımcı” olarak kullandığı ifade edildi.

Yayın Tarihi: 22.04.2024 14:55
Güncelleme Tarihi: 22.04.2024 14:55

Mehmet Şimşek'in gündem olan 'yerel halk' tabirine açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gündem olan yerel halk ifadesinin ardından sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Gündem olan paylaşıma açıklama ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından gerçekleştiren Küresel Görünüm Forumu’nda kullandığı ifadeye dair açıklama yaptı. Mehmet Şimşek’in, "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ifadelerini açıklayan Bakanlık, buradaki yerel halk ifadesinin yerel yatırımcı anlamına geldiğini aktardı. Ayrıca durumun siyasi malzeme haline getirildiğini de vurguladı. 

Sosyal medyada yerel halk ibaresi kullanıcıların dikkatini çekerken, Bakanlık’tan yapılan açıklanada şu ifadeler kullanıldı: 

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan 'locals' kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz.” 

Açıklamada rutin olarak kullanıldığı aktarılan bu kelimenin yerel yatırımcıları ifade ettiğinin birçok kez belirtildiği vurgulanırken, bu ifadeler üzerinden Mahmet Şimşek’e atfedilenlerin kabul edilemez olduğu kaydedildi.