Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Mayıs ayında kar sürprizi! Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri beyaza büründü

Mayıs ayında kar yağışı! Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri'nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Bölge halkı şaşkınlık içinde.

Yayın Tarihi: 05.05.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 05.05.2024 12:38

 Mayıs ayında kar sürprizi! Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri beyaza büründü

Mayıs ayına girmemize rağmen, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Kayseri'nin yüksek kesimlerine kar yağması, bölge halkını şaşırttı.

Bayburt'ta Dağlık Alanlar Beyaza Büründü

Bayburt'ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Merkeze bağlı Taht köyüne yolcu götüren taksici Yakup Bayram, ağaçların çiçek açtığını ve doğanın yeşerdiğini ifade ederek, kar dolayısıyla şaşırdıklarını dile getirdi.

Gümüşhane'de Silve Yaylası Kar Altında Kaldı

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Silve Yaylası'nda gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde havanın soğumasıyla yerini kara bıraktı. Hafta sonu tatili için Trabzon'dan memleketleri Gümüşhane'ye gelen Ersin Özcan, kar yağışıyla şaşırdıklarını ve kızlarıyla kar topu oynadıklarını söyledi.

Ordu'da Çambaşı Yaylası Karla Kaplandı

Ordu'da da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kentte hava sıcaklığının düşmesi sonrası Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na kar yağdı. Kar yağışıyla yayla beyaz örtüyle kaplandı.

Kayseri'de Erciyes'e Kar Yağdı

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te dün akşam etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Kar, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 rakım ve üstünde etkili oldu. Aralıklarla sağanağın görüldüğü kent merkezinde de hissedilen hava sıcaklığı 7 dereceye kadar geriledi.