Marmaris’te belediye ekipleri gece boyu sağanak ve fırtına çalışmalarını sürdürdü
Marmaris’te gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle belediye ekipleri sahada yoğun mesai yaptı. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir alan ekipler, gece boyunca düzenli biçimde müdahale ve temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.
Ekiplerin hazırlığı ve müdahalesi
Fırtına ve kuvvetli yağışa karşı hazırlıklı olan Marmaris Belediyesi, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Zabıta ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelini sahaya sevk etti. Taşkın riskini azaltmak amacıyla yağış öncesinde mazgal kapakları açılarak suyun tahliyesi kolaylaştırıldı ve gece boyunca biriken yaprak, ağaç dalı ile çeşitli atıklar düzenli olarak temizlendi.
Devrilen ağaçlar ve sahil temizliği
Fırtına nedeniyle devrilen 25 ağaç için müdahale gerçekleştirildi; bu çalışmalar Orman İşletme ve itfaiye ekipleri ile koordineli yürütüldü. Uzunyalı başta olmak üzere sahil kesiminde gece boyu görev yapan ekipler, fırtınayla sürüklenen mobilya ve benzeri büyük atıkları kaldırdı. Günün aydınlanmasıyla temizlik çalışmaları daha da yoğunlaştırıldı ve ekiplerin yağmur mesaisi aralıksız devam etti.
MARMARİS'TE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞMUR VE FIRTINA NEDENİYLE BELEDİYE EKİPLERİ GECE BOYUNCA SAHADA GÖREV YAPTI. DEVRİLEN AĞAÇLARA MÜDAHALE EDİLİRKEN, DERE YATAKLARI VE SAHİL KESİMİNDE YOĞUN TEMİZLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.