Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,31 0,07%
EURO
35 0,46%
ALTIN
2.438,19 1,05%

Mark Zuckerberg sosyal medyada istismara uğrayan çocukların aileleriyle yüzleşti!

Dün gerçekleşen duruşmada Mark Zuckerberg'e çevrim içi istismardan etkilenen çocukların aileleriyle yüzleşmesi için baskı yapıldı.

Yayın Tarihi: 01.02.2024 14:51
Güncelleme Tarihi: 01.02.2024 14:51

Mark Zuckerberg sosyal medyada istismara uğrayan çocukların aileleriyle yüzleşti!

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, çarşamba günü Senato'da yapılan çekişmeli bir duruşmada sosyal medya şirketleri tarafından zarar gören çocukların aileleriyle yüzleşmek zorunda kaldı.

O anlar Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley tarafından Senato Yargı Komitesi'nde çevrim içi çocuk güvenliği üzerine yapılan yoğun bir duruşma sırasında yaşandı

Zuckerberg, Snap, Discord, X ve TikTok'un liderleriyle birlikte duruşmada ifade vermek üzere çağrılan 5 sosyal medya yöneticisi arasındaydı.

Hawley, Zuckerberg'in "ürünleriniz insanları öldürüyor" diyerek ailelerden özür dileyip dilemediğini sordu.

Ardından Zuckerberg'e, duruşmalara katılan ve çocukları sosyal medyanın etkilerinden zarar gören ya da ölen ailelerden doğrudan özür dilemek isteyip istemediğini sordu.

mark zuckerberg

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİNİN YASAL KORUMALARININ KALDIRILMASI İSTENDİ

Zuckerberg ayağa kalktı ve duruşmayı izleyen ailelerle yüzleşti: "Hiç kimse ailelerinizin yaşadığı şeyleri yaşamak zorunda kalmamalı ve işte bu yüzden bu kadar çok yatırım yaptık" dedi. Zuckerberg, onlara hitap ederken aileler çocuklarının fotoğraflarını havaya kaldırdı.

NBC News'e göre, sosyal medya şirketlerinden etkilenen çocukların ebeveynlerinden bazıları duruşmayı dinlerken, aralarında kızının sosyal medyada temsili bir asılma görüntüsü gördükten sonra intihar ederek öldüğünü söyleyen Tony Roberts da vardı.

Roberts, NBC News'a yaptığı açıklamada, "Sonuç olarak, bu hayatta asla istediğimiz şeye sahip olamayacağız: kızımızı geri almak. Bu yüzden burada değişimi savunuyoruz” diye konuştu.

Oturumdaki birçok senatör, sosyal medya şirketlerinin yasal korumalarının kaldırılmasını, yani platformlarındaki çocuk pornografisi veya diğer cinsel içerikli materyaller nedeniyle dava edilebileceklerini dile getirdi.