Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,26 -0,05%
EURO
35,12 0,07%
ALTIN
2.491,9 1,55%

Manisa'nın eski MHP'li başkanı belediye kasasından 610 milyon lira ödeme yapmaya çalıştı!

Manisa'nın yeni Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, eski Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün belediye kasasından 610 milyon liralık ödeme yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Yayın Tarihi: 02.04.2024 16:41
Güncelleme Tarihi: 02.04.2024 16:41

Manisa'nın eski MHP'li başkanı belediye kasasından 610 milyon lira ödeme yapmaya çalıştı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk kez kazandığı Manisa’da büyük bir yolsuzluk girişimi hakkında şikayette bulundu! 

1950’li yılların ardından ilk kez kazandığı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde büyük bir yolsuzluk girişiminin duyurdu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde kasanın devir-teslimi öncesinde boşaltılmaya çalışıldığını öne sürdü! Yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 31 Mart tarihinde yüzde 57 oy ile seçilmesinin ardından, eski Milliyetçi Hareket Partili (MHP) belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sabah erken saatlerde belediyeye geldiğini söyledi. Erken saatlerde belediye kasasından yüklü bir ödeme yapmak için para talep ettiğini söyleye Ergün hakkında açıklama yapan Zeyrek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar” dedi. 

Zeyrek, Ergün’ün sabah erken saatlerde belediye binasına gelerek MASKİ’den 130 milyon TL ve belediyenin bütçesinden de 480 milyon liralık ödeme yapmaya çalıştığını aktardı. Ancak tüm personelin işinden olma pahasına hiçbir belgeye imza atmadığını belirten Zeyrek, Ergün hakkında hem görevi kötüye kullanma hem de resmi belgede sahtecilik iddialarıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu talebi ise kabul edildi. Bunun üzerine de Zeyrek, son olarak şunları ekledi: 

“… Yangından mal kaçırır gibi girişilen bu büyük ve şaibeli operasyonun altına hiçbir belediye çalışanı imzasını atmadı. İşlerinden olma pahasına bu usulsüzlüğe dur dediler. İşte birlikte kurduğumuz Manisa İttifakı budur! Şimdiden halkımızın parasına nasıl sahip çıkıyorsak, 5 yıl boyunca da bizlere emanet edilen bu kaynağın hunharca hiç edilmesine asla müsade etmeyeceğiz."