Hataylı genç esnaf üç yıldır İsrail menşeli ürünleri rafına almıyor

Hatay’ın Hassa ilçesinde 20 yaşındaki market sahibi Yasin Kuş, Gazze olayları nedeniyle üç yıldır İsrail menşeli ürünleri satmıyor ve boykotu sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 23:26
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 23:26

Hataylı genç esnaf üç yıldır İsrail menşeli ürünleri rafına almıyor

Genç esnafın kararı:

20 yaşındaki Yasin Kuş, Hatay'ın Hassa ilçesi Girne Mahallesi'nde işlettiği markette yaklaşık 3 yıldır İsrail menşeli ürünleri satmıyor. Kuş, marketindeki içecek dolabına asılan "Bu dolapta çocuk katili İsrail’i destekleyen içecekler bulunmamaktadır" yazısıyla boykot mesajını görünür kıldı ve iş yerine Filistin bayrağı astı.

Genç esnaf, boykot kapsamındaki ürünleri işletmesine almıyor; dolap ve raflarında İsrail menşeli hiçbir ürüne yer vermediğini belirtiyor. Uygulama hem mağaza içinde hem de mahalle halkı arasında dikkat çekiyor ve sembolik bir duruş olarak öne çıkıyor.

Vatandaşa çağrı ve kararlılık:

Kuş, kararının aradan geçen süre boyunca değişmediğini vurguluyor. Konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Gazze ve Filistin’de yaşanan olayların ardından 3 yıl önce işletmemizde İsrail menşeli ürünleri satmama kararı aldık. Aradan geçen 3 yıla rağmen bu kararımızı aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Herhangi bir marka ismi vermeden ifade etmek gerekirse boykot kapsamındaki bütün ürünleri işletmemizde bulundurmuyoruz. Vatandaşlarımıza da bu konuda duyarlı olmalarını ve boykot konusunda destek vermelerini tavsiye ediyoruz".

Genç esnaf, boykot kararından vazgeçmeyeceğini belirterek vatandaşlara alışveriş yaparken ürünlerin menşeine dikkat etmeleri çağrısında bulunuyor. Kuş'un uygulaması, bireysel tüketici tercihlerinin yerel ölçekte nasıl bir duruşa dönüşebileceğine dair somut bir örnek teşkil ediyor.

HATAY'DA MARKET İŞLETEN 20 YAŞINDAKİ YASİN KUŞ, GAZZE'DE YAŞANANLAR NEDENİYLE YAKLAŞIK 3 YILDIR...

HATAY'DA MARKET İŞLETEN 20 YAŞINDAKİ YASİN KUŞ, GAZZE'DE YAŞANANLAR NEDENİYLE YAKLAŞIK 3 YILDIR İSRAİL MENŞELİ ÜRÜNLERİ SATMIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.