Manisa, hemşehrisi İlhan Şeşen'i vefatının birinci yılında andı
Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen anma gecesi, Türk müziğinin usta ismi ve Manisa doğumlu sanatçı İlhan Şeşen'in vefatının birinci yılında Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Program, sanatçının sevenleri, çok sayıda sanatsever ile yerel yöneticileri bir araya getirdi.
Anma programının açılışı
Gecenin açılışı, Sunay Akın ile yapılan röportajın gösterimiyle yapıldı. Röportajda İlhan Şeşen'in Manisa'da geçen çocukluk anıları ve özellikle 'Manisa Tarzanı' olarak bilinen Ahmet Bedevi ile ilgili hatıraları paylaşıldı.
'Hâl ve Gidiş' konseri ve anılar
Program kapsamında sahnelenen 'Hâl ve Gidiş' konserinde, Grup Gündoğarken'in günümüze uzanan müzik yolculuğu dinleyiciyle buluştu. Burhan ve Gökhan Şeşen, yarım asra yaklaşan sanat serüvenlerini ve İlhan Şeşen ile biriktirdikleri anıları sevilen eserlerle paylaştı. İzleyiciler eserlere eşlik ederken salonda zaman zaman duygusal anlar yaşandı; performans uzun süre alkışlandı ve konser sonunda Burhan ile Gökhan Şeşen'e çiçek takdim edildi.
Konuşmalar: teşekkür ve kültüre vurgu
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'ya teşekkür ederek programın niteliğini övdü ve "Her zaman söylerim, bizim bir felsefemiz vardır, dünya görüşümüz: 'Unutmadıkça yaşatırsın, unutulmadıkça yaşarsın.' Bu gece İlhan Şeşen'in unutulmadığını gördük." dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın ise kentin kültürüyle, sanatıyla, hafızasıyla yaşayan bir şehir olduğunu vurgulayarak salonu dolduran sanatseverlere teşekkür etti ve kültüre, sanata ve hatıralara sahip çıkma kararlılığını yineledi.
Manisa'nın yerel kurumlarının ortaklaşa düzenlediği bu anma gecesi, İlhan Şeşen'in müzikal mirasının ve kentle kurduğu bağı anımsatmayı amaçladı.
MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE, YUNUSEMRE BELEDİYESİ VE ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN KATKILARIYLA GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞAMINI YİTİREN MANİSALI SANATÇI İLHAN ŞEŞEN ÖZEL BİR PROGRAMLA ANILDI.