
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bölgede yuvasız kalan leylekler için atık metallerden portatif yuvalar tasarladı. Öğrenciler, Okulun Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü'nden bir grup, yakın zamanda yıkılan bir fabrikanın zaruri leylek yuvası haline geldiğini fark etti. Bunun üzerine, 'Yuvasız Kanatlara El Uzat' adlı bir proje başlattılar.
Proje kapsamında, hurda metallerden ilk etapta 5 portatif yuva yapıldı. Bu yuvalardan ilki okulun çatısına yerleştirildi. MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Gürkan Soy, daha önce fabrikanın bacasında leyleklerin yuva yaptığını ancak fabrikanın yıkılmasıyla bu kuşların yuvasız kaldığını belirtti. Leyleklerin doğanın zarif misafirleri olduğunu vurgulayan Soy, her yıl binlerce kilometre öteden geldiklerine dikkat çekti.
Dr. Soy, 'Okulumuzun çatısından başlayarak ilk etapta 5 adet yuva yapmayı planladık. Doğayı korumak ve sürdürülebilir bir yaşamı desteklemek hepimizin ortak görevi. Biz, bölgemize gelecek olan leyleklerimizi yeni yuvalarıyla buluşturmak istiyoruz.' açıklamalarında bulundu.
Projede yer alan öğrencilerden Batuhan Selçuk ise, arkadaşlarıyla birlikte projede yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Selçuk, 'Yakın zamanda leyleklerin gelmesini bekliyoruz. Onlar için atık metalleri geri dönüşüme kazandırarak yuva yaptık.' dedi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bölgede yuvasız kalan leylekler için atık metallerden portatif yuva yaptı. Öğrenciler, ilk etapta ürettikleri 5 portatif yuvadan ilkini okulun çatısına yerleştirdi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bölgede yuvasız kalan leylekler için atık metallerden portatif yuva yaptı. Öğrenciler, ilk etapta ürettikleri 5 portatif yuvadan ilkini okulun çatısına yerleştirdi.