Manisa'da muhtarlara dağıtılan ilk yardım çantalarıyla mahalle bilinci güçlendirildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dünya İlk Yardım Günü'nde 17 ilçedeki 1089 mahalle muhtarına ilk yardım çantası vererek acil müdahale farkındalığını artırdı.

Yayın Tarihi: 13.09.2026 13:27
Güncelleme Tarihi: 13.09.2026 13:27

Manisa'da muhtarlara dağıtılan ilk yardım çantalarıyla mahalle bilinci güçlendirildi

Manisa büyükşehir belediyesi'nden yerinde destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dünya İlk Yardım Günü etkinlikleri kapsamında il genelinde başlattığı dağıtımla mahalle muhtarlarına ilk yardım çantalarını ulaştırdı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma, temel amaç olarak acil durumlarda sağlık ekiplerinin ulaşmasına kadar yapılacak doğru müdahaleye katkı sağlamayı hedefliyor.

Projenin kapsamı ve hedefleri:

Çalışma kapsamında 17 ilçede toplam 1089 mahalle muhtarına ilk yardım çantası dağıtıldı. Projenin koordinatörlüğünü yürüten Derya Hüner ile Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın, saha ziyaretleri yaparak çantaların içeriği ve kullanımına ilişkin bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Koordinatör Derya Hüner, uygulamanın toplumsal etkisini vurgulayarak, muhtarların vatandaşlara ulaşmadaki rolüne dikkat çekti ve projenin amacını şu sözlerle özetledi: "Dünya İlk Yardım Günü kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelindeki tüm muhtarlarımıza ilk yardım çantalarını ulaştırdık. Amacımız, yaşanabilecek acil durumlarda sağlık ekipleri ulaşana kadar doğru ve hızlı müdahaleye katkı sağlamak. Mahallelerimizin sesi ve vatandaşlarımızın en yakın iletişim noktası olan muhtarlarımızın ilk yardım konusunda desteklenmesini önemsiyoruz. Unutmayalım; bilinçli yapılan ilk yardım bir hayat kurtarabilir. Bu vesileyle herkesi temel ilk yardım eğitimi almaya davet ediyor, bilinçli ve hazırlıklı bir toplumun hayat kurtaracağına inanıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak koruyucu sağlık hizmetleri ve toplumun ilk yardım konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Saha çalışmaları ve muhtarların görüşleri:

Dağıtımlar sırasında 50. Yıl Mahalle Muhtarı Erol Akar, Hafsa Sultan Mahalle Muhtarı Zuhal Güneş, Laleli Mahalle Muhtarı Yadigar Şahin, İbrahim Çelebi Mahalle Muhtarı Meliz Mısıroğlu, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın ve Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Halil Özkan gibi muhtarlarla bir araya gelindi. Ziyaretlerin devamında Ahmet Bedevi Mahalle Muhtarı Turan Şahin, Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi ve Bayındırlık Mahalle Muhtarı Bedirhan Çiçek ile buluşularak çantaların içeriği ve pratiği hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Müştak Aydın da projenin gerekçesini açıklayarak, "Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak halk sağlığının korunması ve desteklenmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünya İlk Yardım Günü kapsamında 17 ilçemizde bulunan 1089 mahalle muhtarımıza ilk yardım çantası ulaştırarak ilk yardım konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar dağıtımı memnuniyetle karşılayarak, çantaların acil durumlarda mahalle sakinleri için önemli bir ilk müdahale desteği sağlayacağını belirtti ve uygulamadan dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Belediye yetkilileri, benzer eğitim ve dağıtım faaliyetlerinin ilerleyen dönemde de sürdürüleceğini bildiriyor.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ KAPSAMINDA İL GENELİNDEKİ MAHALLE MUHTARLARINA...

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ KAPSAMINDA İL GENELİNDEKİ MAHALLE MUHTARLARINA İLK YARDIM ÇANTASI ULAŞTIRDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.