Manavgat'ta daha önce alevlerden kurtarılan 3 çocuğun evi ikinci kez yangınla sarsıldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, geçtiğimiz cumartesi günü alev alev yanan daireden kurtarılan yaşı küçük 3 çocuğun bulunduğu apartmanda ikinci bir yangın daha çıktı. Aile, ilk yangından sonra kurtarabildikleri eşyalarla alt kattaki boş daireye taşınmıştı; yeni alevlenme sonrası anne ve çocuklar ekiplerce tekrar tahliye edildi.
Yangının gelişimi ve müdahale
112 Acil Çarı Merkezine gelen ihbar üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat birimi, 112 Sağlık ve Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı ilk tespitte, çatıdan yükselen dumanların görüldüğü ve binada daha önce yangın geçirmiş dairedeki aile fertlerinin alt kata taşındığı belirlendi.
Ekipler, yanan dairede bulunan annenin ve çocukların dumandan etkilenmeden binadan çıkarıldığını bildirdi. Çatıda yükselen dumanın, dairenin çatısındaki ahşap kısımlar ve daha önce yanan odadaki bazı eşyaların tekrar tutuşması sonucu oluştuğu kaydedildi. İtfaiyenin kısa süreli çalışmasıyla yangın tamamen söndürüldü.
İnceleme ve neden
Yapılan incelemede, Cumartesi günü gerçekleşen ilk yangının ardından dairenin tamamen temizlenip çatısı onarılmadan sobanın yakılmaması yönünde aileye uyarılar yapıldığı ancak binanın diğer dairelerinde soba kullanımı ve bacanın ısınması nedeniyle yeniden yangın çıktığı bildirildi. Ekipler, söz konusu ısınmanın alevlenmeye yol açtığını tespit etti.
Ailenin durumu
Yangın mağduru ailenin annesi Fidan K.'nin, 1’i engelli olmak üzere 3 çocukla aynı dairede yaşadığı belirtildi. Haberde, annenin çocuklarının küçük olması nedeniyle çalışmadığı, kocasından 6 yıl önce ayrıldığı ve zaman zaman evlere temizlik yaparak geçimini sağlamaya çalıştığı bilgisi yer aldı.
Yetkililer, onarım yapılana kadar hasar görmüş dairelerde soba kullanılmaması konusunda uyarılarını sürdürüyor ve benzer olayların önlenmesi için hassasiyet çağrısında bulunuyor.
YANAN EVDEKİ EŞYALAR TEKRAR TUTUŞTU, ALT KATA TAŞINAN ANNE İLE YAŞI KÜÇÜK 1'İ ENGELLİ 3 ÇOCUK SOLUĞU YENİDEN SOKAKTA ALDI