Manavgat'ın doğal gaz altyapısı için çalışmalar Yeniköy'de sürüyor

Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Yeniköy taşıyıcı hat sahasını inceledi; doğal gazın ekonomik ve çevresel faydaları ile proje takvimi değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 18.06.2026 13:06
Güncelleme Tarihi: 18.06.2026 13:09

Manavgat'ın doğal gaz altyapısı için çalışmalar Yeniköy'de sürüyor

Manavgat'ın doğal gaz altyapısı için çalışmalar Yeniköy'de sürüyor

İnceleme ve proje durumu

Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, Yeniköy'deki taşıyıcı hat çalışma sahasını yerinde inceledi. Sahada teknik ekiplerle bir araya gelen Çiçek, projenin mevcut durumu ve ilerleme takvimi hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Beklenen faydalar

Doğal gazın ilçeye kazandırılmasıyla vatandaşlar ısınma ve mutfak ihtiyaçları için daha ekonomik ve çevre dostu bir enerji kaynağına erişim imkânı bulacak. Kömür ve odun gibi katı yakıtların yerini temiz ve çevre dostu enerjiye bırakması, hava kalitesine olumlu katkı sağlayacak.

Proje değerlendirmesi ve koordinasyon

Projenin Manavgat için kritik bir altyapı yatırımı olduğunu vurgulayan Çiçek, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Manavgat Belediyesi, projenin zamanında tamamlanması için ilgili kurumlarla koordineli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.

"Doğal gaz çalışmalarını yerinde inceledik. Çevre dostu enerjiyi önemsiyoruz. En kısa zamanda Manavgat’ımız doğal gaza kavuşuyor. Tüm çalışmalarımız sürdürülebilir bir Manavgat içindir. Çalışmalarda emeği geçen tüm kurumlara, emekçilere teşekkür ediyoruz. Daha konforlu bir Manavgat için çalışmalara devam ediyoruz."

Ekonomik etkiler

Doğal gazın Manavgat’a ulaşmasıyla hem hanelerin hem de işyerlerinin enerji maliyetlerinde düşüş yaşanması, ilçe ekonomisine olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Projenin zamanında tamamlanmasıyla yaşam konforunda belirgin bir iyileşme hedefleniyor.

MANAVGAT’IN DOĞALGAZ ALTYAPISINA KAVUŞMASI İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA BELEDİYE BAŞKAN...

MANAVGAT’IN DOĞALGAZ ALTYAPISINA KAVUŞMASI İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AV. MEHMET ÇİÇEK, YENİKÖY’DEKİ TAŞIYICI HAT ÇALIŞMA SAHASINI YERİNDE İNCELEDİ. SAHADA TEKNİK EKİPLERLE BİR ARAYA GELEN ÇİÇEK, PROJENİN MEVCUT DURUMU VE İLERLEME TAKVİMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ ALDI.

MANAVGAT’IN DOĞALGAZ ALTYAPISINA KAVUŞMASI İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA BELEDİYE BAŞKAN...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.