MalatyaPark AVM'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinliği
Malatya’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında MalatyaPark AVM’de farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Yeşilyurt Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlendi.
Katılımcılar ve organizasyon
Programa Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit de katıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcıların deneyimleyerek öğrenmesini sağlayacak uygulamalara yer verildi.
Uygulamalar ve gösteriler
Etkinlikte uygulanan başlıca etkinlikler arasında empati parkuru, sesli top kontrolü ve penaltı atışı uygulamaları bulunuyordu. Ayrıca, "Gülen Yüzler Bir Tebessüm, Bin Mutluluk" adlı folklor gösterisi sahnelendi.
Etkinliğin amacı ve etkisi
Bu uygulamalar, ziyaretçilere günlük yaşamdaki erişim ve algı farklılıklarını somut biçimde göstererek engellilik konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Etkinlik boyunca katılımcılar farkındalık kazanırken aynı zamanda duygusal anlar yaşandı; programın yerel düzeyde toplumsal bilinç oluşturma açısından önem taşıdığı görüldü.
MALATYAPARK AVM’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ