Malatya'da 53 mahallede 1.226 kilometre yol ulaşıma açıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, etkili kar yağışının ardından 53 mahallede toplam bin 226 kilometre yolu ulaşıma açtı. Kar yağışı başladığı andan itibaren sahada bulunan ekipler, vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için yoğun çalışma yürüttü.
İlçe bazında açılan yollar
Çalışmalar kapsamında; Arapgir'de 5 mahallede 116 kilometre, Battalgazi'de 3 mahallede 69 kilometre, Doğanyol'da 3 mahallede 69 kilometre, Hekimhan'da 3 mahallede 69 kilometre, Kale'de 7 mahallede 162 kilometre, Pütürge'de 23 mahallede 532 kilometre ve Yeşilyurt'ta 9 mahallede 209 kilometre olmak üzere toplam 53 mahallede bin 226 kilometre yol ulaşıma açıldı.
Müdahale yöntemleri ve sonuçlar
Ana arterler başta olmak üzere mahalle bağlantı yolları ve kırsal bölgelerde ekipler kar küreme, tuzlama ve solüsyonlama çalışmaları yaptı. Rakımı yüksek kırsal mahalleler ile tipi nedeniyle yeniden kapanan yollarda da ekiplerin müdahaleleri sürdü.
Mahsur kalan vatandaşların araçları Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayrıca, sağlık ekiplerine ulaşmakta güçlük çeken vatandaşların bakım ve müdahalesi, yolların açılmasıyla birlikte sağlandı.
MALATYA’DA 53 MAHALLEDE YOL ULAŞIMA AÇILDI