Mahkeme kararıyla yurda alınmak istenen çocuğuna sahip çıkan anne yardım istedi

Eskişehir'de mahkeme kararıyla yurda alınmak istenen 14 yaşındaki çocuğunun annesi İlknur Şimşek, tebligatın eski adrese gitmesini ve savunma hakkı verilmemesini şikâyet etti.

Yayın Tarihi: 14.09.2026 10:25
Güncelleme Tarihi: 14.09.2026 11:09

Mahkeme kararıyla yurda alınmak istenen çocuğuna sahip çıkan anne yardım istedi

Olayın seyri:

Eskişehir'de 2024 yılında Battalgazi Ortaokulu'nun camlarının kırılmasıyla başlayan soruşturma sonucu, 14 yaşındaki Ç.K.İ. ve beraberindeki iki çocuk hakkında işlem başlatıldı. Olayla ilgili inceleme Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütüldü ve uzmanlarca yapılan değerlendirme sonrası, Odunpazarı ilçesi Yıldıztepe Mahallesi Şehit Yüzbaşı Tuncer Güngör Caddesi'nde yaşayan çocuğun çeşitli gerekçelerle koruma altına alınmasına karar verildi.

Anne İlknur Şimşek'in iddiaları:

Anne İlknur Şimşek, sürece dair reaksiyonunu ve şikâyetlerini anlattı. Şimşek, karar sürecinde kendisine ilişkin bilgilendirme ve savunma hakkı tanınmadığını, tebligatın ise eski adresine gönderildiğini belirtti. Buna göre, tebligattan haberdar olduğunda çocuğunun yurda alınmak istendiğini öğrendiğini söyledi.

Şimşek, olayın 2024 yılında oğlunun kuzeni ve kız arkadaşıyla birlikte okul camı kırma olayıyla başladığını, uzman incelemesinin ise kendisinin evi taşırken yapıldığı için ortamın dağınık olduğuna yönelik değerlendirme içerdiğini aktardı. Yeni taşındığı adrese uzmanların gelmesini teklif ettiğini ancak sonrasında mahkeme sürecinin başlatıldığını iddia etti.

Yurt süreci ve çocuğun talebi:

Anne, il müdürlüğüyle görüştüklerini ve yurt yetkililerinin kendilerine "hakim kararı, savcılık kararı" gerekçesiyle hareket edeceklerini söylediğini aktardı. Yetkililerin, çocuğun önce 1-2 ay yurtla kalabileceği, sonrasında durum değerlendirilerek tekrar çocuğun aileye verilebileceği bilgisi verdiği iddia edildi. Şimşek ise çocuğunu günlük veya yarım günlük sürelerle dahi yurda veremeyeceğini ifade etti.

İtiraz dilekçesi verdiğini ancak bu itirazın reddedildiğini söyleyen anne, durumu yetkililere ve üst mercilere duyurmak istediğini belirtti. Şimşek ayrıca, hem kendisinin hem de çocuğun babasının ayrı olduğunu, son 5 yıldır çocuğun kendisiyle kaldığını ve babanın da çocuğun yurda verilmesini istemediğini vurguladı.

Bahse konu çocuk Ç.K.İ. ise annesinden ayrılmak istemediğini, annesiyle birlikte kalmak istediğini söyledi. Anne ve çocuk arasındaki bu itiraz ve duygusal boyut, kararın uygulanma sürecinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili resmi makamların ve yurt yetkililerinin karar süreçleri ile ilgili açıklaması habere yansımamıştır; anne kamuoyuna ve yetkililere seslenerek kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmektedir.

BAHSE KONU ÇOCUK Ç.K.İ. İSE, "ANNEMDEN AYRI KALMAK İSTEMİYORUM, ONU ÇOK SEVİYORUM. ANNEMLE ÇOK...

BAHSE KONU ÇOCUK Ç.K.İ. İSE, "ANNEMDEN AYRI KALMAK İSTEMİYORUM, ONU ÇOK SEVİYORUM. ANNEMLE ÇOK MUTLUYUM, AYRILMAK İSTEMİYORUM. ANNEMİN YANINDA KALMAK İSTİYORUM, YUVAYA FALAN GİTMEK İSTEMİYORUM" İFADELERİNİ KULLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.