Çermik'te iş yeri boşluğuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Tepe Mahallesi'nde çarşıda bulunan bir iş yerinin dış cephe yalıtım boşluğunda mahsur kalan yavru kedi, vatandaşların ilgisi ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Küçük kedinin iki gün boyunca bulunduğu yerden çıkamadığı belirtildi.
Olayın ayrıntıları:
İş yeri sahibi Sinan Avcı, marketinin giriş üstündeki boşluktan kedi sesi geldiğini fark etti. Avcı, ilk etapta kendi imkanlarıyla kediyi çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamayınca itfaiyeden yardım talep etti.
Kurtarma çalışması ve sonuç:
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile hayvansever komşu Yasin Akdemir uzun uğraşlar sonucunda yavru kediyi mahsur kaldığı alandan çıkardı. İş yeri sahibi Avcı, "Marketimin giriş kısmında kapı üstünde bulunan boşlukta kedi sesi duydum, iki gün boyunca tüm uğraşlarıma rağmen kediyi bulunduğu yerden çıkartamadım. Bende vicdani olarak kedinin zarar görmemesi için itfaiye ekiplerinden yardım istedim. İtfaiye ekipleri ve hayvansever komşum Yasin Akdemir ile birlikte kediyi mahsur kaldığı alandan kurtarmayı başardık. Kediyi zarar görmeden kurtarabildiğimiz için çok mutluyum" dedi.
Yavru kedi, bakımlarının ardından koruma altına alındı.
İş yerinde mahsur kalan kedi için itfaiye ekipleri seferber oldu