Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,22 -0,11%
EURO
34,93 0,17%
ALTIN
2.432,72 0,51%

Maaşlara Nisan zammı! Sosyal desteklere de yüzde 140 zam müjdesi verildi

Hayat koşulları karşısında maaşları eriyen belediye çalışanları, asgari ücret taban oran olmak üzere, sendikalar ile imzalanan oranda 2024 yılı zamları almaya devam ediyor. Belediye yetkilileri ve bağlı bulunulan sendikalar arasında da görüşme sonuçları kamuoyuna duyuruluyor.

Yayın Tarihi: 28.04.2024 08:47
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 08:47

Maaşlara Nisan zammı! Sosyal desteklere de yüzde 140 zam müjdesi verildi

Nisan ayına bitmesine 2 gün kala maaş zamları konusunda gelişmeler yakından takip ediliyor. Gereke emekli gerek memur gerekse de özel sektör, kurum kuruluş zamları için gözler Temmuz ayına çevrili beklerken, belediye zamları ile alakalı olarakm sözleşme tarihi biten belediyeler sendikalar ile ortakla aldıkları zam kararlarını duyurmaya devam ediyor. Seçimler öncesinde başlayan belediye zamları furyası, seçimakabinde vaatlerin gerçekleşmesi olarak devam ediyor. Sözleşmesi dolan belediyeler ve sendikalar arasında da zaman zaman maaş zammı haberleri duyurulmaya devam ediyor. 

Hayat koşulları karşısında maaşları eriyen belediye çalışanları, asgari ücret taban oran olmak üzere, sendikalar ile imzalanan oranda 2024 yılı zamları almaya  devam ediyor. Belediye yetkilileri ve bağlı bulunulan sendikalar arasında da görüşme sonuçları kamuoyuna duyuruluyor. 

tll

KONAK BELEDİYESİ ZAMMI

Son belediye zammı haberi İzmir'den duyuruldu. Verilen müjde de maaşlara yüzde 140 zam yapılacağı belirtildi. Konak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, belediye işçileri için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Sendika ile imzalanan mutabakatta anlaşmanın 2 yıllık olmasına karar verildi. İki yıl geçerli olacak sözleşme kapsamında, işçiler maaşlarında ve sosyal yardımlarda önemli oranda zam alacaklar.

Sözleşmenin imza töreni, Konak Belediye Başkanlık Makamı'nda gerçekleşti. Törene, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ve belediyenin kadrolu 30 işçisi dahil oldu. işçiler zam oranını canlı canlı öğrendi. 

SOSYAL DESTEKLERE YÜZDE 140 ZAM

Kamu oyuna sunulan zam bilgisi ile alakalı olarak maaşların yanı sıra sosyal desteklere de yüzde 140 zam yapıldığı belirtildi. Bu zam oranı, İzmir'deki diğer belediyeler arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu tarafından kamuoyuna bilgilendirme paylaşımı yapıldı. Hayırlı olmasını temenni ettiği maaş zamları karşısında belediye başarısının bir ekip işi olduğunu açıklayan Mutlu, İzmir'de en iyi sözleşmeyi imzaladıklarını belirtti.