DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.353,6 -0,14%

Lokum gibi kırmızı etiniz hazır! Sadece bir kaşığı bu malzemeyi eklemeniz yeterli olacak

Artık evde lokum gibi kırmızı etinizi pişirmeye hazır olun! Sert ve çiğnenmeyen etlere veda edebilirsiniz. Yalnızca bir kaşık bu malzemeden tencerenize ekledikten sonra etleriniz lokum gibi kıyır kıyır olacak. İşte lezzetli kırmızı et pişirmenin püf noktaları...

Yayın Tarihi: 06.12.2023 15:59
Güncelleme Tarihi: 06.12.2023 15:59

Lokum gibi kırmızı etiniz hazır! Sadece bir kaşığı bu malzemeyi eklemeniz yeterli olacak

Evinizde lokum gibi kırmızı et pişirmenin püf noktaları bulundu. Ünlü şeflerin bile bazı zamanlarda pişirmekte bir hayli zorlandığı etlerin temel sırrı açığa çıktı. Tencerenizin içerisine yalnızca bir kaşık bu malzemeden ekledikten sonra hem etinizin lezzeti ikiye katlanacak hem de yumuşacık kıyır kıyır etinizi pişirmiş olacaksınız.

TENCERENİZE BiR KAŞIK EKLEMENIZ YETERLİ

Canan Karatayın'da üstüne basa basa söylediği kuyruk yağı, et yemeklerinin vazgeçilmez noktalarından birisi. Tencerenizin içersinde eklediğiniz bir kaşık kuyruk yağı ile etleriniz resmen lokum gibi pişirecek. Etinizin hızlı ve lezzetli pişmesi yanı sıra tadında da bir hayli etkili olacak kuyruk yağı, ünlü şeflerin bile sıklıkla başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor. Lakin bu noktada önemli olan kullanım miktarı. Kuyruk yağı lezzetli de olsa aynı zamanda ağır bir yağ çeşidi. Bu sebeple etlerinizi pişirirken tencerenin içersinde bir yemek kaşığından fazla eklememeye özen göstermelisiniz.

LOKUM GİBİ ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

LOKUM GİBİ ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI 

Et kavurma yapacaksanız ilk etapta etin en kalitelisini seçmeniz gerekir. Böylelikle et daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Bunun yanı sıra ek olarak yağ oranı düşük olan etleri de tercih etmenizi öneririz.

Et kavurma işleminde muhakkak eti marine etmeniz veya ateş üzerinde yavaş yavaş pişirmeniz gerekmektedir . Böylelikle içinin sertliği yavaş yavaş lokum kıvamına kadar dönecektir. Etinizi pişirirken üzerine pişirdiğiniz tavayla ya da tencereyle uyumlu olan kapağı kapatmanız da önemlidir. Böylelikle et suyunun içerisinde kalacak ve etiniz daha yumuşak şekilde pişecektir.

Kavurduğunuz etinizi pişirme işlemini gerçekleştirdikten sonra bir süre dinlendirmeneniz önerilmektedir. Böylelikle etiniz et suyu ile marine edilecek ve lezzeti daha da artacaktır.

Et kavurma işleminde en son dikkat etmemiz gereken husus ise baharatlardır. Baharat seçiminizi doğru yaptığınız noktada etinizin yemeği lezzetli olacaktır. Ancak baharatların fazla kullanımı söz konusu olduğu zaman yemeğin tadı bozulacaktır.

Yazar
EDİTÖR

buses_